Koronavirüsün ilacı bulundu

Koronavirüsün ilacı bulundu
 Haber Merkezi
Kırıkkale’nin yerli ve öz sermayesi ile kurulan Altınoba, Kırıkkaleli vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

KIRIKKALE’DEN TÜM TÜRKİYE’YE

2017 yılında Antalya’nın Geyikbayırı ve Kumluca ilçelerinde üretime başlayan Altınoba, 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde hızlı bir büyüme göstererek Anadolu’nun dört bir yanında hizmet vermeye devam ediyor. Kumluca, Geyikbayırı ve Kırıkkale’nin eşsiz güzellikteki Azgın yaylası olmak üzere 3 farklı lokasyonda, 1000’in üzerinde kovanla üretim yapan Altınoba, Trendyol, Hepsiburada ve n11 gibi E-Ticaret sitelerinde de satışlarına aralıksız devam ediyor.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Propolis ve diğer arı ürünleri bağışıklığı doğal yollarla desteklemek için çok önemli ürünler. Ham bal, propolis, arı sütü, arı ekmeği ve polen gibi arı ürünlerinin çocukluk çağından itibaren tüketiminin büyük önem taşıdığını aktaran Kara, şunları kaydetti:

"Propolis 20 milyon yıldır doğada var olan ve insanlar tarafından da kullanılan doğal bir ürün. Propolis ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalarda, propolisin hem tarihte hem de halen günümüzde, antiviral, antibakteriyel, antioksidan, antifungal ve antienflamatuvar özellikleri ile ön plana çıktığını görüyoruz. Propolis ve diğer arı ürünleri bağışıklığı doğal yollarla desteklemek için çok önemli ürünler. Ülkemiz arıcılık açısından ciddi bir potansiyele sahip. Yerli arı ürünlerinin üretimi desteklenmeli ve artırılmalı."

Kara, 2007 yılında American Medical Association tarafından yayınlanan bir çalışmada, üst solunum yolları enfeksiyonu geçiren çocuklarda ham bal kullanımının etkili olduğu bilgisini vererek, şunları aktardı:

"Çalışmaya, 2-18 yaşları arasındaki 131 üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocuk katılmış ve katılımcılar 4 gruba ayrılmıştır. Birinci gruba öksürük ilacı (dextromethorphan), ikinci gruba bal aromalı şurup, üçüncü gruba ise sadece ham bal verilmiştir. Dördüncü grup ise kontrol grubu olarak belirlenmiştir. Çalışmanın sonucunda, ham bal tüketen grubun öksürük semptomları ve hastalık gün sayısındaki iyileşmenin diğer gruplara kıyasla daha hızlı olduğu tespit edilmiştir. Araştırmacılar; ham balın öksürük semptomlarını iyileştirmede etkili olduğunu belirtmişlerdir. Bal antioksidan etkisinin yanı sıra yüksek antimikrobiyal özellik gösterir. Fakat unutmamalıyız ki; bu faydaları sağlayabilmesi balın, pastörize ve filtre edilmemiş, kovandan alındığı hali ile besin değeri korunmuş ham bal olması çok önemlidir."

- "Anadolu propolisi piyasadaki diğer ürünlere göre 3 kat daha fazla etken maddeye sahip"

HER DERDE DEVA

Altınoba’ya ait propolis, arı sütü, perga ve baldan elde edilen 4’lü karışım ürünü, saymakla bitmeyen faydaları ile vatandaşların bir hayli dikkatini çekiyor. Hemen hemen vücudun her bir bölümüne faydası bulunan 4’lü karışımın faydaları şöyle; Bağışıklık sistemini güçlendirir, gribal enfeksiyonlara karşı %100 koruyucudur, hücre yenileyicidir, mide ve bağırsak yaralarının iyileşmesinde fayda sağlar, bağırsak tembelliğini yok eder, kabızlığı yok eder, hücre yenileyici özelliğinden dolayı yanık tedavisinde kullanılır, yaraların iyileşmesinde hızlanma sağlar, cildi gerer ve korur, ergenlik sivilcelerini kurutur, zekayı çalıştırır, algılamayı güçlendirir, hafızayı kuvvetlendirir, tarçın takviyesi ile şeker hastalığına faydalıdır, prostat, karaciğer, solunum yolu iltihapları ve damar sertliğini giderir, bağırsak çalıştırıcı, iç zehirlenmeleri önleyicidir, aşırı yorgunluk, zayıflık, kansızlık yavaş gelişme ve erken ihtiyarlamadan korur, sinir dengesini korur, sakinleştirici ve dinçleştiricidir, moral ve ruh sağlığına yararlıdır, yüksek tansiyona ve kolesterol yüksekliğine koruyucu ve iyileştirici etki yapar, kalbin kroner damarlarının tıkanmamasında faydalıdır, metabolizmayı dengelediği için şişmanlık ve zayıflamada yardımcıdır, saçın gelişmesinde önemli rol oynar, saç sayısını artırır ve saç dökülmesini önler üstün kan yapıcı özelliği vardır. Kanı temizler filtre eder, alyuvar sayısını %30 oranında artırır, hemoglobini %15 oranında yükseltir, kas gücünü artırır, zayıflama esnasında halsizliği önler, enerji üretir, dinçlik kazandırır cinsel gücü artırır. Polenle beslenen annenin, bebeğine verdiği anne sütü daha uzun sürer, böylece hem bebeğin gelişimine katkı sağlar hem de bebeği hastalıklara karşı direnci hale getirir.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARI KULLANICILAR İLE PAYLAŞIYOR

Öte yandan, Altınoba ürettiği ürünler ile ilgili bilimsel çalışmaları da, İnstagram ve Facebook hesapları üzerinden kullanıcıları ile paylaşıyor.

PROPOLİS, KORONAVİRÜSÜ ENGELLİYOR

2020 yılında Cairo Üniversitesi’nde yapılan bilimsel bir çalışmada ise propolisin koronavirüse karşı da etkili olduğunu gözler önüne serdi. Araştırmada şu ifadelere yer verildi; “Pandemik pnömoniye neden olan COVID-19’a karşı fenolik ve flavonoid bileşenlerin etkisi araştırılmıştır. Propolisin içeriğinde doğal olarak; kafeik asit fenetil ester (KAFE), klorojenik asit, linolenik asit, palmitik asit, hidroksitirosol, cis-p-Kummerik asit gibi antioksidan bileşenlerin bulunduğu belirtilmiştir. SARS-CoV’ün, vücutta bulunan A5 (HSPA5) proteinine tutunarak çoğaldığı ve flavonoidlerin de proteinin ilgili alanını kapatarak virüsün bağlanmasını engellediği belirtilmiştir. Böylece virüsün hücre içine giremediğini ve çoğalamadığını dolayısıyla da ağır bir enfeksiyona yol açamadığını gözlemlenmiştir.”

ARAŞTIRMANIN KAYNAĞI

Cairo Üniversitesi tarafından yapılan araştırmanın kaynağı ise şöyle; "Kaynak: Elfiky, Abdo A. "Natural products may interfere with SARS-CoV-2 attachment to the host cell." Journal of Biomolecular Structure and Dynamics (2020): 1-10."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.