KOP projesi protokolü imzalandı

KOP projesi protokolü imzalandı
“Kırıkkale Delice Evliyalı-Çoğul-Alçılı Bent ve Kapalı Sistem Sulama Tesisi” adlı projenin imza protokolü gerçekleştirildi.

YAPILACAK ÇALIŞMALAR ANLATILDI 
Valilik makam toplantı salonunda, Kırıkkale Valiliği ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında düzenlenen imza törenine Vali V. Ahmet Sait Kurnaz, Yahşihan Kaymakamı Vali Yardımcısı V. Ender Faruk Uzunoğlu, Kırıkkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan,  Kop Başkanı Murat Kayakoyunlu ve heyeti katıldı. 

REHABİLİTASYON SAĞLANACAK 
“Kırıkkale Delice Evliyalı-Çoğul-Alçılı Bent ve Kapalı Sistem Sulama Tesisi” adlı proje ile Evliyalı-Çoğul ve Alçılı sulama sahasında yer alan tarım işletmelerine, sulama suyu sağlayan mevcut tesisin rehabilitasyonu sağlanarak, sulama suyunun kaynaktan alımı ve iletimi esnasında oluşan kayıpları önleyerek, sulama randımanının artırılması hedefleniyor. 150 çiftçinin faydalanabileceği ve 534 hektar tarım arazisinde uygulanacak olan projenin 2023 yılı içerisinde ihalesinin yapılarak projenin hayata geçirilmesi planlanmaktadır” ifadesine yer verildi.

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.