Kızılay çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Kızılay çalışmalarına aralıksız devam ediyor
Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi, Ramazan ayında da yardımlarına aralıksız devam ediyor. 

Kimsesizlerin, yoksulların, evsizlerin ve yardıma muhtaçların destekçisi olan Türk Kızılay’ı, Ramazan ayı dolayısıyla yardımlarını hızlandırdı. Koronavirüs dolayısıyla ülkelerine dönemeyerek, burada mahsur kalan Türkmenistanlı öğrencilere gıda yardımında bulunan Türk Kızılay, ayrıca Ramazan ayı boyunca 150 kişiye iftar yemeği dağıtıyor.

KIZILAYDAN TÜRKMENİSTANLI GENÇLERE YARDIM
Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi Kırıkkale Üniversitesi’nde okuyan ve salgından dolayı memleketlerine gidemeyen Türkmenistanlı öğrencilere gıda çeki desteğinde bulundu.

Yardımla ilgili açıklamada bulanan Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler şunları söyledi; “Türk Kızılay Kırıkkale şubesi olarak Kırıkkale’mizde okuyan ve salgından dolayı memleketlerine gidemeyen Türkmenistanlı 20 gencimize gıda çeki yardımında bulunduk. Bu zor günlerde kendimizden bir parça bildiğimiz Türkmenistanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Onların Ramazan’ı Şerifte yüzlerini güldürmek ve sıkıntılarını gidermek amacıyla yapmış olduğumuz bu yardım bizlere bu hilalin sensiz olmayacağını hatırlatıyor.” dedi.

GÜNDE 150 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ
Ayrıca Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi, Ramazan ayı boyunca 150 kişiye iftar yemeği dağıtacağını belirtti. Özellikle yaşlı ve yemek yapamayacak durumda olan ve yalnız yaşayan vatandaşlara iftar yemeği götürdüklerini dile getiren İşler, “Ramazan ayı boyunca günlük 150 kişiye ekmek ve sıcak yemeklerini evlerine kadar götüreceğiz. Özellikle yaşlı ve yemek yapamayacak durumda olan, yalnız yaşayan vatandaşlarımıza yemekleri ulaştırıyoruz. Çünkü dertler paylaştıkça bitecek.” dedi.

KONTEYNIR YARDIMI
Tüm bunlarla yetinmeyen Türk Kızılay’ı, Delice’de evi yıkılmak üzere olan bir vatandaşa konteynır ev yardımı yaptı. Konuya ilişkin açıklama yapan İşler, “Evi yıkılmak üzere olan abimize yuva olduk. Getirmiş olduğumuz konteyner ile onu ve umutlarını yağmurdan soğuktan salgından ve hastalıktan korumayı amaçlıyoruz.” dedi. 


5eb2cf4b7e64e-turk kizilay yardim (1).jpg

5eb2cf4b9ea34-turk kizilay yardim (2).jpg

5eb2cf4bd3775-turk kizilay yardim (3).jpg

5eb2cf4c0dd00-turk kizilay yardim (4).jpg

5eb2cf4c3cf92-turk kizilay yardim (5).jpg

5eb2cf4c52baf-turk kizilay yardim (6).jpg

5eb2cf4c8718e-turk kizilay yardim (7).jpg

5eb2cf4cb30ac-turk kizilay yardim (8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.