Kırmızı-Lacivertliler 2. Lig yolunda 

Kırmızı-Lacivertliler 2. Lig yolunda 
TFF 3. Lig’de mücadele eden Kırıkkale Büyük Anadoluspor'un ikinci yarı grafiği.

TRANSFER DÖNEMİNE HIZLI GİRİŞ YAPTI 
Kırıkkalespor Büyük Anadoluspor, ilk sezonun sonunda Karşıyaka ile 1-1 berabere kalarak ligin devre arasına 32 puanla girdi. Şimşekler, ligin devre arasına puan kayıpları ile girerken rakipleri de hemen arkasında yer aldı. İlk yarıyı 3. sırada bitiren Kırmızı- Lacivertliler’de ilk 17 haftada gözlemlenen en büyük sorun ise takımdaki golcü eksikliği ve takımın gol bulamaması oldu. Ligin ilk yarısında gol yollarında oldukça sıkıntı çeken Kırıkkalespor, lige giren arayla birlikte başlayan kış transfer dönemine hızlı bir giriş yaptı.

İLK TAKVİYE ORTA SAHAYA FORVETE GENÇ TRANSFER
Kırıkkalespor, lige verilen arayla birlikte kadrosunu güçlendirmeye ilk olarak Orta Saha mevkiine takviye yaparak gerçekleştirdi. Kırıkkalespor, ilk olarak genç ve tecrübeli oyuncu Ufukcan Engin’i kadrosuna kattı ve 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Transfer dönemine hızlı bir giriş yapan Şimşekler, orta sahaya ilk takviyeyi yaptıktan sonra ikinci transferini forvet bölgesine yaptı. İleri uca 19 yaşındaki genç forvet Osman Burak Destan’ı transfer eden Kırıkkalespor, genç oyuncu ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı.

İLK MAÇ LİDER FETHİYESPOR İLE
Ligin ilk yarısında gol bulmakta zorluk çeken Kırıkkalespor, kış transfer döneminde forvet mevkiine ağırlık verdi. Genç oyuncu Osman Burak Destan’ın ardından ileri uca bir transfer daha yapan Kırmızı- Lacivertliler, tecrübeli golcü Reha Kurt’u renklerine bağladı. Lige verilen devre arasında transfer dönemini 3 transferle kapatan Kırıkkalespor, ligin ikinci yarısının ilk maçında zorlu bir deplasmana konuk oldu. Ligin ilk yarısında kendi sahasında 3-1 gibi net bir skorla galip geldiği lider Fethiyespor’a konuk olan Şimşekler, güçlü rakibinin 67. dakikada bulunduğu golle sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Ligin 18. haftasında Fethiye deplasmanından puansız ayrılan Kırıkkalespor, 18. hafta sonunda 32 puanla 3.sırada yer aldı.

ZORLU HAVADA SEYİRCİSİZ MAÇ
Ligin ikinci yarısının ilk maçında lider Fethiyespor’a konuk olan ve sahadan mağlup ayrılan Kırıkkalespor, evinde Derincespor’u ağırladı.  Evinde oynadığı son Ağrıspor maçında yaşanan tribün olayları nedeniyle seyircisiz oynanan müsabakada yoğun kar yağışı ve soğuk hava etkili oldu. Hava muhalefeti nedeniyle 30 dakika geç başlayan karşılaşmaya her iki takım da temkinli başladı. Zeminin müsaade ettiği derecede futbol oynamaya çalışan takımlar gol bulamadı. Gol sesi çıkmayan karşılaşmadan 1 puan alan Şimşekler, 19. hafta sonunda 33 puana ulaştı.

EDİRNE KARŞISINDA NET GALİBİYET
Devre arasından sonra çıktığı iki maçta da gol bulamayan Kırıkkalespor’da, “Yapılan transferler yeterli değil mi? soruları akıllara gelmeye başladı ve taraftarlar endişeye kapıldı ama hiç kimse 20. haftada oynanacak Edirnespor maçının sonucunu bilmiyordu. Evinde oynadığı seyircisiz karşılaşmanın ardından bir kez daha sahasında oynayan Kırıkkalespor, bu kez taraftarının önünde Edirne karşısına çıktı. Maça hızlı başlayan şimşekler, dakikalar 5’i gösterdiğinde Emrah Sürücü’nün ayağından gelen golle 1-0 öne geçti. Maç boyunca rakibi üstünde baskı kuran Kırmızı-Lacivertliler, dakika 43 ve 66’da Ali Kemal Özkan’nın ayağından bulduğu gollerle maçtan 3-0 galip ayrıldı. Gol bulamama sorununu bu maç için aşan Kırıkkalespor, 20. haftanın ardından 36 puanla, 3. Sırada yer aldı.

BİR ZORLU DEPLASMAN DAHA
Evinde taraftarlarının karşısında oynadığı ve 3-0 gibi net bir skorla galip geldiği maçın ardından, kritik bir deplasmana çıktı. 21. haftada ligi ikincisi Esenler Erokspor’a konuk olan Şimşekler, 2-0'lık skorla sahadan mağlup ayrıldı. Zorlu deplasmandan yenilgiyle dönen Kırıkkalespor, 36 puanla 5. sırada yer aldı. Kırıkkale Büyük Anadoluspor, ligin 22. haftasında, kendi sahasında İçel İdmanyurdu’nu konuk edecek.

Haber Editörü: Volkan Bostancı 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.