Kırıkkalespor'a şok ceza!

Kırıkkalespor'a şok ceza!
3. Lig 3. Grupta mücadele eden Kırıkkale Büyük Anadoluspor, geçtiğimiz hafta kendi sahasında ağırladığı Karaköprü Belediyespor müsabakası sonrasında TFF Disiplin Kurulu’nun şok bir cezasıyla karşı karşıya kaldı.

KARAKÖPRÜ MAÇI SONRASI CEZA ALDI 
2021-2022 ikinci yarı sezonunda Play-Off mücadelesi için ilk 5’te yer alma mücadelesi veren Kırıkkale Büyük Anadoluspor’un peşini talihsizlikler bırakmıyor. Geçtiğimiz hafta Başpınar Stadyumu’nda oynanan karşılaşma sonrasında yaşanan bazı olaylar neticesinde Kırıkkalespor, futbol disiplin kurulundan cezayla karşı karşıya kaldı.


FUTBOLCU İLKER’E 5 MAÇ MEN 
TFF Disiplin Kurulu tarafından Kırıkkale Büyük Anadoluspor’a verilen ceza şu şekilde, “1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası. Antrenör Nihat Baran'a 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı, 1.500 TL para cezası ve yine futbolcu İlker Günay'a 5 resmi müsabakadan men ve 1.500 TL para cezası verildi.” 


TÜRK SPORUNUN ÜVEY EVLADI MUAMELESİ
Kırıkkale Büyük Anadoluspor futbol kulübü tarafından verilen cezayla ilgili açıklama yapıldı, “ Bilindiği üzere futbol takımımız 3. Lig 3. Gurupta PlayOff mücadelesi vermekte. Rakiplerimize oranla çok daha küçük bütçelerle kurulan ligde iddialı olan kulübümüz yalnızca Kırıkkale’yi temsil etmekle kalmayıp, Türk Sporuna da her anlamda hizmet etmektedir. Şehir olarak alışkın olduğumuz üzere yine bir sezon finali ve yine saha dışı olayların ortasında kalmış durumdayız. Türk Spor tarihi boyunca şehrimizi temsil eden takım hep hedeflerinden uzaklaştırılmaya çalışmış, Türk Sporunun üvey evladı muamelesine maruz kalmıştır.”


FAZLASIYLA STRATEJİK CEZALAR VERİLMİŞTİR
“Bugün geldiğimiz noktada futbolda başarının yalnızca yüksek bütçeli takımlarla kazanılmayacağının dersini veren kulübümüze karşı, sezon boyunca devam eden saha dışı saldırılar bugün ayyuka çıkmış ve kulübümüze anlamsız boyutlarda cezalar verilmiştir. Sahamızda oynadığımız Karaköprü maçında rakip takım oyuncularının ve teknik heyetinin bütün kışkırtmalarını ve tahriklerini görmezden gelen bir hakem yönetimiyle kaşı karşıya kaldık. Hakemin ağırlığını koymaması saha içinde ve tribünlerde tansiyonun yükselmesine sebep olmuş, sahamızda maç sonrası küçük çaplı olaylar olmuştur. Ancak TFF alt liglerde oynanan her müsabakanın sonrasında yaşanabilecek olaylar maalesef ki TFF Disiplin Kurulu tarafından iç savaş gibi algılanmış ve kulübümüze karşı aşırı ağır ama fazlasıyla stratejik cezalar verilmiştir.”


ADAM ÖLDÜRMÜŞÇESİNE TAM 5 MAÇ CEZA
“Evet, verilen cezanın ağır olmasını bir kenara bırakıp stratejik olmasının spor kamuoyu olarak üzerinde durmamız gerekiyor. En büyük itici gücümüz olan taraftarımızdan bir maç, düşük bütçeli kadromuzla aslanlar gibi mücadele etmemizi sağlayan teknik direktörümüze bir maç, ligin en az gol yiyen 2. Kalecisi konumunda olan ve bizi performansıyla bu yarışın içerisinde tutan kalecimize ise anlamsız şekilde adam öldürmüşçesine tam 5 maç ceza verilmiştir. Sezon boyunca uygulanan yıpratma, engelleme çalışmaları ayyuka çıkmış, saha dışında bulunan oyun kurucular tarafından kulübüme karşı kılıç açıktan çekilmiştir. Verilen ceza futbolun ruhuna ve hakkaniyete aykırı, ağır ve en önemlisi takımımızı yarış dışında bırakmak için stratejiktir.


BU YANLIŞ UYGULAMADAN DÖNÜLMELİ 
“Hangi lobilerin devrede olduğunu çok iyi biliyor, yapılan her hamlenin hangi amaçla yapıldığını çok rahat çözümleyebiliyoruz. Ancak yapılan tüm bu uygulamaların karşısında şehrimizin, takımımızın, bürokratlarımızın ve siyasilerimizin vereceği tepkiyi hesap edemediğini gözlemliyoruz. Bugünden tezi yok, yapılan yanlış uygulamadan dönülmemesi halinde şehir olarak gerekli tüm protestoları yerine getireceğiz ve Kırıkkale’nin ne kadar ağır taş olduğunu, oynatmaya çalışanın altında kalacağını herkese göstereceğiz!”


Haber: Ahmet Gökdemir 
 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.