Kırıkkale’nin 2053 vizyon planı hazır!

Kırıkkale’nin 2053 vizyon planı hazır!
Savunma sanayinin belkemiği olan Kırıkkale’nin yarınları için büyük öneme sahip olan ve geçtiğimiz yıl yapılan ‘Kırıkkale 2053 Arama Çalıştayı’ kapsamında hazırlanan rapor,  kamuoyuna sunuldu.

HAZIRLANAN RAPOR KAMUOYUNA SUNULDU 
Kırıkkale’nin ekonomik, kültürel ve sosyal olarak güçlenmesi ve ‘Büyük Türkiye’ vizyonuna katkı sunabilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl yapılan ‘Kırıkkale 2053 Vizyonu’ kapsamında yapılan çalıştay raporu kamuoyuna sunuldu.  Mevcut imkan ve kabiliyetlerinin ortaya konularak yeni oluşacak fırsatların değerlendirebilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl düzenlenen ‘Kırıkkale 2053 Arama Çalıştayı’ raporu, bu yıl hazırlanan 500 sayfalık bir kitapçık ile kamuoyuna sunuldu.


ENGİN GÖRÜŞLERİNİZLE BU NOKTAYA GELDİK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, çalıştay kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Ardından Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Kırıkkale Üniversitesi olarak şehir alanında her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Aslan, Şubat ayında konferansın konu başlıklarının belirlenerek rafine edilmesinin ardından Kırıkkale’nin geleceğine ışık tutacak bir eserin ortaya çıktığının altını çizdi. Rektör Aslan, “17 konu içerisinde 2053’te ‘Kırıkkale’mizin ne olması gerekiyor’ diye sizin tecrübeleriniz ve engin görüşlerinizle bu noktaya geldik.”

KIRIKKALE, GELECEĞİNE SAHİP ÇIKIYOR 
“Gururlandıracak bir eser ortaya çıkmış oldu. Kurtuluş savaşına baktığımızda geleceğine sahip çıkan bir Kırıkkale vardı, Yahşihan ilçemizden mühimmatlar naklediliyordu Anadolu’ya. Kırıkkale o zamanda geleceğine sahip çıkmış, şuanda  da geleceğine sahip çıkıyor. Yine askeri birliklerimizin yapmış olduğu sınır ötesi operasyonlarda yine Kırıkkale ön planda. Yani Kırıkkale eşittir, aslında Türkiye. Bu kitap hazırlanırken, bu strateji belgesi hazırlanırken aslında Türkiye’nin geleceği ile ilgili varsayımlarda bulunduk.” 

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN ŞEHİRLERİNDEN BİRİYİZ
“Dolayısıyla geçmişte geleceği olan Kırıkkale, bugün yine kendi geleceğini Türkiye’nin geleceğiyle örtüştürerek çalışma yapıyor. Ve buda önümüzde ki 30 yıl içerisinde Kırıkkale’nin, Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden bir tanesi olması yolunu açacak bir çalışma. Bizden sonraki yöneticilerimize, bu kitabın içerisinde yazılmış olanları hayata geçirmenin yolunu açacağız. Bu eserden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Geleceğimize sahip çıktığınız için. Emeği geçen herkese ve özellikle bu kitabın bu şekilde elimize gelmesini sağlayan Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

KIRIKKALE’NİN GELECEĞİNİ ORTAYA ÇIKARDIK”
Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, ortak akılda oluşan birliktelik ile Kırıkkale-2053 arama konferansının düzenlendiğini belirtti. Vali Tekbıyıkoğlu, “Şubat ayının ortaları civarında paydaşlarımız ile bir araya geldiğimiz zaman konu başlıklarını ortaya çıkardık. Ve mart ayının ortasında bu çalışmayı hep beraber bir grup oluşturduk ve iki gün boyunca sürekli bu konu üzerinde düşünerek ilgilenerek bir projeksiyon çizdik. Dünyaya fütüristik bir yaklaşımla; ‘İlimiz Dünyaya Ne Yapacak?, Nereye bakacak?, Biz Nerelere Konumlanacağız?, Neler Yapmalıyız?’ sorularını hep beraber tartıştık ve bir güzergah ortaya çıkardık. Fırsatlar, sadece ona hazır olan beyinler için fırsattır, onların haricinde olanlar için fırsatlar önlerinden gelip geçer ama kimse farkında olmaz o fırsatın” dedi.

ORTAYA ÇIKAN ESER ÇALIŞMALARIMIZA IŞIK TUTACAK
Dünyanın on binlerce yılda nüfusunun 2 milyarda iken son 100 yılda bu sayının 4 katına çıktığını belirten Vali Tekbıyıkoğlu, “Dünya eskisinden çok daha hızlı dönüyor. Dünya nüfusu 10 milyarca yıldan sonra bu yüz yılın başında 1920’lerde 2 milyara ancak ulaştı. On binlerce yılca katettiği mesafenin 4 katına ise bu son yüz yılda ulaştı. Yani hayat çok daha hızlı artıyor. İnsanlık çok daha farklı istikamete doğru gidiyor. Bizde vatanperversek eğer; kanla gözyaşıyla, dedelerimizin, babalarımızın aç kalarak emek sarf ederek, can vererek, baş vererek kurduğu bu memlekete kendi borcumuzu ödemek istiyorsak, geleceğe ilişkin bir projeksiyonun içerisinde bulunmalıyız. 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ 
“Ya da geleceği düşünmek mecburiyetinde olduğumuzu ben değerlendiriyorum. İlimizin hikayesini hepimiz biliyoruz, milli mücadeleyle başlayan milli mücadelenin emeğiyle savunma sanayinin önemli fabrikalarının, ilimizde kurulmasıyla beraber büyümüş gelişmiş bir şehir. Oluşturulan kitapla ilimizin hem güçlü yanları ortaya konmuş, hem de zayıf yanlarımız ortaya konmuş. Hem tehditlerimiz hem de fırsatlarımız ortaya konmuş. Bu sayede bundan sonraki yapacağımız bütün çalışmalarda kısa farla giderken biraz daha uzun farla gitmemize sebep olacak. Emeği geçen üniversitemizin bütün yetkililerine teşekkürlerimi sunuyor, bu çalışmanın da ilimiz, memleketimiz vatanımız ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

KİTAP TANITIMI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ 
2022-Şubat ayı içerisinde 17 konu başlığının belirlenmesiyle moderatörler, raportörler, uzmanlar, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 2022 yılı mart ayı içerisinde yapılan “Kırıkkale-2053 arama Konferansı” tanıtım töreni büyük ilgi gördü. Törene,  Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Mühimmat ve Garnizon Komutanlığı MIGYEM Müdürü Albay Lütfi Önder Balkan ve MAAT Tesisi Müdürü Albay Saip Şahin, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Barış Cücen, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Haluk Karahan ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ile birlikte Kırıkkale Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Kırıkkale 2053 Arama Konferansı” kitabının tanıtım törenine katılım sağladı. Konuşmaların ardından Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan tarafından Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’na “Kırıkkale-2053 Arama Konferansı” kitabı takdim edilirken, Vali Tekbıyıkoğlu tarafından da Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı’ya kitap takdim edildi.

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.