Kırıkkaleli şefler, deprem bölgesinde

Kırıkkaleli şefler, deprem bölgesinde
Kırıkkale Şefler Gastronomi Grubu, Şef Hüseyin Şipal’in önderliğinde deprem bölgesinde, depremzedelere gıda yardımı sağlıyor.

VATANDAŞLAR SEFERBER OLDU
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık iki büyük deprem, Türkiye’yi derinden sarstı. Depremlerde, 10 ilde büyük çaplı hasar meydana geldi.  Binlerce binanın yıkıldığı depremde şuana kadar 12 bin 391 kişi hayatını kaybetti, 62 bin 914 kişi ise yaralandı. Yaşanan bu büyük afet sonrası tüm Türkiye adeta seferber oldu. Tüm şehirlerden insanlar varını-yoğunu deprem bölgelerine göndermeye başladı. Bazı vatandaşlar ise bizzat deprem bölgelerine giderek, oradaki yardım çalışmalarına katıldı.

SICAK YEMEK VE KAHVALTI
Kırıkkale’den de çok sayıda vatandaş, yardım çalışmalarına katılma için deprem bölgelerine gitti. Bunlardan biri de Kırıkkale Şefler Gastronomi Grubu oldu. Şef Hüseyin Şipal’in önderliğinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine giden Kırıkkale Şefler Gastronomi Grubu, günlük 18 bin adet sıcak yemek ve kahvaltı üretimi yapıyor. Depremin ilk gününden beri bölgede bulunan ekip, bölgedeki aş evlerine aşçı ve dağıtım elemanları da tedarik ediyor.

Gazetekale Haber Merkezi


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.