Kırıkkale’de 10 bin 65 depremzede konaklıyor

Kırıkkale’de 10 bin 65 depremzede konaklıyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından on binlerce afetzede Türkiye'nin farklı illerinde misafir ediliyor. Kırıkkale’de 10 bin 65 depremzede konaklıyor. 

BARINMA İMKANI SAĞLANIYOR 
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası çok sayıda kişi hava, deniz ve kara yoluyla yurdun dört bir yanındaki kentlere yönlendirildi. Kendi imkanlarıyla bölgeden ayrılanların da arasında olduğu depremzedeler ulaştıkları illerde otel, misafirhane, Gençlik ve Spor Bakanlığına (GSB) bağlı yurtların yanı sıra yakınları ya da gönüllü ailelerin yanına yerleştirildi.

GEREKLİ DESTEKLER SAĞLANIYOR 
Valilikler tüm illerde ihtiyaçların karşılanması için imkanları seferber etti. Barınma imkanı sunulan 1 milyon 327 bin 915 depremzedenin bulundukları kentlerde gıda, giyim gibi konulardaki eksikleri de karşılanıyor. Afetten etkilenen yetişkinlere ve çocuklara, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından psikososyal destek imkanları da sunuluyor. Edinilen bilgilere göre, en çok depremzede Ankara'da barınıyor. Kırıkkale’de ise toplamda 10 bin 65 depremzede konaklıyor.

GEREKLİ ÇABA GÖSTERİLİYOR 
Kırıkkale Valiliği’nin himayesinde tüm imkanların sağlandığı depremzedelerin yaralarının sarılması amacıyla gerekli çaba ve gayret gösteriliyor. Bunun yanı sıra deprem bölgesinden Ankara’ya gelenlerden 232 bin 742'si kaymakamlıkların koordinasyonunda otel, misafirhane, konukevi, dinlenme tesisleri, GSB ve MEB'e bağlı yurtlar, lojmanlar, aile yaşam gençlik merkezleri, Kur'an kursları ve evlere yerleştirildi. 

Haber: Burak Çalışkan 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.