Kırıkkale ve Pazarcık kardeş şehir

Kırıkkale ve Pazarcık kardeş şehir
Kırıkkale Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi ile kardeş şehir olunması yönünde karar alındı.

DEPREMDE KAYBEDİLEN CANLAR, DUALARLA ANILDI
Kırıkkale Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı başkanlığında, Kent Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Depremin ilk anından itibaren Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yürütülen faaliyetlerin koordinesinde görevli olan Saygılı’nın başkanlık ettiği meclis toplantısında, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edildi. Başkan Saygılı yaptığı açılış konuşmasında, çok büyük bir felaket ile karşı karşıya olduğumuzu söyleyerek, “Millet olarak, bir bütün olarak bu felaketin altından kalkacağız. Depremin ilk anından itibaren o bölgedeyim. Meclis toplantısı nedeniyle geldim. Görevimiz devam edecek. Kırıkkaleli hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

“BİR DAHA BÖYLE ACILAR İLE KARŞILAŞMAYALIM”
Başkan Saygılı, “Depremin ilk anından itibaren depremin merkez üssü Pazarcık’tayız. Kurtarma ekibimiz ile birlikte deprem sonrası yola çıkmıştık, orada enkaz altında bulunan pek çok vatandaşımızı çıkarmayı Allah bize nasip etti. Çok zor bir süreçti bizim için. Pek çok olaylara tanıklık ettik. Devletimiz bunların hepsinin üstesinden gelecek güçte. Kırıkkaleli hemşehrilerimiz de bizim orada olmamız münasebeti ile çok hızlı bir şekilde yardımlarını yönlendirdiler. Biz de onları karşılayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Rabbim bir daha böyle acıları bizlere yaşatmasın” dedi.

“PAZARCIK İLE KARDEŞ ŞEHİR OLDUK”
Gündem maddeleri arasında yer alan, belediyeler arası yardımlaşma, dayanışma, işbirliği ve koordinasyonun güçlenmesi, sahip olunan imkan ve yeteneklerin ortak kullanılması amacıyla, depremin merkez üssü olan Kahramanaraş’ın Pazarcık ilçesiyle kardeş şehir olunması yönünde ki madde, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddeleri arasına alınan, depremzedelerden su abonelik işlemlerinden ücret alınmaması da yine meclis üyelerince kabul edildi. Küçük Sanayi Sitesi projesinde yer alan imar değişikliği, Gürler Mahallesi kavşak düzenlemesi talebi ve mücavir alan sınırları içerisinde yapılacak inşaatlarda ‘Proje ve Raporların Kontrol Esaslarında’ düzenleme yapılması yönünde belediye meclisine havale edildi.

Haber: Burak Çalışkan
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.