Kırıkkale Üniversitesi ile Arjantin arasında işbirliği protokolü 

Kırıkkale Üniversitesi ile Arjantin arasında işbirliği protokolü 
Kırıkkale Üniversitesi ve İBTAV, Arjantin ve Şili'de işbirliği protokolleri imzalandı. İmzalanan protokol sonrasında İslam bilim tarihi mirası anlatıldı. 

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR 
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilimler Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) Başkanı Mecit Çetinkaya, Mütevelli Heyet Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan ve beraberindeki heyet, konferans ve protokol imza törenleri kapsamında Arjantin, Uruguay ve Şili’yi ziyaret etti. Ziyaret programı kapsamında ilk olarak, Arjantin’de bulunan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Buenos Aires Büyükelçi Şefik Vural Altay’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Rektör Aslan, Büyükelçiden Arjantin Üniversiteleri hakkında bilgi alırken, iş birliğine dair projeler görüşüldü. Ziyaret, anı defterinin imzalanması, İBTAV heyetinin Büyükelçiye hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

OKULDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilimler Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) Başkanı Mecit Çetinkaya, Mütevelli Heyet Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, Şili Büyükelçisi Şefik Vural Altay ve beraberindeki heyet daha sonra Arjantin Cumhuriyeti İslam Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette İslam Merkezi Başkanı Anibal Bachir Bakir ile bir araya gelen heyet karşılıklı iş birliği alanları üzerine görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret kapsamında Merkeze bağlı okulu ziyaret eden heyet, okulda incelemelerde bulundu. 


ÖĞRENCİLERLE KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Okul ziyareti sırasında İBTAV Mütevelli Heyet Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan tarafından Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Müslümanların bilim tarihine katkıları hususunda öğrencilerle konferans gerçekleştirildi. Konferans sonrasında İBTAV heyeti İslam Merkezi Başkanı Anibal Bachir Bakir‘a usturlap hediye ederken, program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Ziyaretler sırasında; Arjantin İslam Merkezi ile Kırıkkale Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. 


İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRECEK 
Protokol kapsamında, Kırıkkale Üniversitesi ile Arjantin İslam Merkezi arasında eğitim, araştırma ve yabancı dil hususunda iş birliği yapılacak. Aslan ve Merkez Başkanı Anibal Bachir Bakir protokolden duydukları memnuniyeti ifade ederken, protokolün Türkiye ile Arjantin arasındaki ilişkileri güçlendireceğini ifade ettiler. Protokol töreninde ayrıca Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) ile Arjantin İslam Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.