Kırıkkale tarihinin en iyi başarısı Başaran Koleji'nden

Kırıkkale tarihinin en iyi başarısı Başaran Koleji'nden
Yaklaşık 2.4 milyon adayın girdiği sınavda Özel Başaran Koleji öğrencisi Ramazan Burak Güler Kırıkkale 1. si Türkiye genelinde ise 12. olarak büyük başarı elde etti.

Milyonlarca öğrenci ve ailesinin merakla beklediği 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 17 Temmuz 2019 gecesi saat 01.15'te açıklandı. 

Yaklaşık 2.4 milyon adayın girdiği sınavda Özel Başaran Koleji öğrencisi Ramazan Burak Güler Kırıkkale 1. si Türkiye genelinde ise 12. olarak büyük başarı elde etti.

Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa gibi eğitimde kendini ispatlamış 30’un üzerinde büyük şehrin bulunduğu, binlerce özel ve devlet okulundan öğrencinin katıldığı bu sınavda Türkiye 12. si olabilmek Başaran Koleji,  Kırıkkale ilimiz ve eğitim camiamız adına ciddi bir başarı olarak ifade edildi.

Alınan sonuca göre Ramazan Burak Güler son 30 yılda Kırıkkale tarihinde alınmış en iyi başarıyı elde etti. Mevcut yıllar içerisinde alınmış en iyi sonuç Türkiye 102. liği olarak kayıtlara geçmişti. Ramazan Burak Güler bu sonuçla yüksek öğrenime geçiş sınavlarında açık ara bir fark atmış oldu.

Ramazan Burak Güler’in YKS sınav sonucu ile ilgili okulu Başaran Kolejinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Başaran Koleji yöneticileri, Ramazan Burak Güler ve velisi Yusuf Güler katıldı. Toplantıda konuşan Başaran Koleji kurucusu Onur Başaran, Ramazan Burak Güler’in başarısından dolayı duyduğu sevinci dile getirdi. Başaran ‘2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kırıkkale 1.si, Türkiye 12.si Başaran Koleji'nden öğrencimiz Ramazan Burak Güler olmuştur. Kendisini başarısından dolayı tebrik ediyorum. Bu gurur Kırıkkale Milli Eğitim camiasınındır. Kırıkkale'de çocuklarımıza güvendikçe inanıyoruz ki bu güzel sonuçlar gelmeye devam edecektir. Bu süreci en verimli şekilde yönetmemizi sağlayan idarecilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize sonsuz teşekkürler. 

Başaran, ayrıca Başaran Koleji eğitim sistemine de değinerek ‘aldığımız bu sonuç gösteriyor ki uygulamış olduğumuz sistem doğru bir sistem. Kırıkkale tarihinde bu zamana kadar alınan en yüksek sonucu alan öğrencimiz Ramazan Burak Güler dışarıdan hiçbir destek almadan, etüt ve özel ders ihtiyacı hissetmeden bu sonuca ulaştı. Bu da gösteriyor ki okulumuz uyguladığı disiplinli sistem sayesinde başarıyı yakalamış durumda. Burak’ın almış olduğu sonuç ciddi bir başarı. Ancak diğer öğrencilerimiz de ciddi başarılar yakalamış durumda. Sınav sonucuna göre ilk Ramazan Burak Güler Kırıkkale 1.si Türkiye 12. Si, Emin Köksal Kırıkkale 3.sü Türkiye 151. Si, Semih Kıran Kırıkkale 7. si olmuştur. Bununla beraber ilk binde 3 öğrencimiz, ilk beş binde 14 öğrencimiz, ilk on binde 26 öğrencimiz bulunmaktadır. Sınava giren tüm öğrencilerimize sonuçların hayırlı olmasını diliyorum’ diye konuştu.


‘Düzenli Çalışmam Sayesinde Bu Sonuca Ulaştım’

Toplantıda konuşan Kırıkkale 1.si ve Türkiye 12.si Ramazan Burak Güler ise, ‘bu sonuca ulaşmamda katkısı büyük olan Başaran Kolejine ve tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Başarının Kolejinin disiplinli sistemi ve eğitim kalitesi ile birlikte düzenli çalışmam sonrasında bu sonuca ulaştım. Aldığım sonuçtan dolayı mutluyum’ dedi.


‘Herkes Resmi Sınav Sonucunu Masaya Koyacak’ 

Toplantıya katılan Ramazan Burak Güler’in babası Yusuf Güler ise, ‘Burak okulunda görmüş olduğu dersleri devamlı tekrar eden ve disiplinli çalışan bir çocuktur. Almış olduğu bu Başarıda Başaran Koleji Kurucusu Onur Başaran olmak üzere öğretmenlerin ve idarecilerin emeği çoktur. Bizim onlara olan güvenimizi boşa çıkarmadılar ve ortaya böyle güzel bir sonuç çıktı.  Ancak gelinen noktada bazı kurumlar ve okullar algı yönetimi yapmaya ve sanal başarılarla bu başarıyı gölgelemeye çalışıyorlar. Burak Başaran Kolejinde almış olduğu eğitimle bu başarıya ulaştı. Ancak oluşturulan algıyla öğrencilerimiz yıpratılmaya çalışılıyor. Elimizde ÖSYM’nin yayınlamış olduğu resmi sınav çıktısı var. Bundan daha iyi bir başarısı olan varsa herkes resmi sınav sonucunu masaya koyacak’ diye konuştu.
 

Gazetekale Haber Merkezi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.