"Kırıkkale Eğitimde Başarıyı Artırma" projesi

"Kırıkkale Eğitimde Başarıyı Artırma" projesi
Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “ Kırıkkale Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi” basın toplantısı ile tanıtıldı.

Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “ Kırıkkale Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi” basın toplantısı ile tanıtıldı.

Kırıkkale Öğretmenevinde, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce “Kırıkkale Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi”  düzenlendi. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’nin de katıldığı toplantıda “Kırıkkale Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi” tanıtıldı.


PROJENİN AMACI
2023 vizyonu doğrultusunda, değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmanın önemini vurgulayan Tüfekçi; “ Hedefimize ulaşmak için öğrencinin gelişim süreci gerek okul içi gerekse okul dışında takip edilerek öğrenme eksikliklerinin geri bildirimler yoluyla anında tamamlanması, yapılacak ortak sınavlar ve kazanım sınavlarıyla eğitimin niteliğinin artırılması amaçlanmaktadır.” dedi.

Burada konuşma yapan Vali Sezer; “ Bazen okulları ziyaret ediyorum, sınıflara giriyorum girer girmez çocukların gözüne bakıyorum. Çocukların gözlerine baktığım zaman bana okulun şemasını veriyor. Okul başarılımı, değil mi, ilgilimi, ilgisiz mi öğretmeninden tutunda idarecisine kadar hepsinin röntgenini çekiyor. Çocukların gözlerinin içi gülüyorsa, çocuklar mutluysa, koşarak yanınıza geliyorsa demek ki o okulda bir şeyler var. Şefkat, sevgi, çalışma ve birliktelik var. Bazen de okullara giriyorsun bazı öğretmenler gidip en köşeye oturuyor, yani öğretmen masasına bile biz davet etmeden gelmeyi düşünmüyor. Bu okullar bu anlayışla hiçbir yere gelemez. İş birlik, güleryüz ve istişarenin kuşatmadığı bir okuldan hiçbir şey çıkmaz.” dedi.

EĞİTİMİ KİMSENİN İNSİYATİFİNE BIRAKAMAYIZ
Eğitimin kimsenin insiyatifine bırakılamayacağına dikkat çeken Sezer; “A sınıfındaki öğrenci öğretmeni sayesinden çok başarılı olurken, B sınıfındaki öğrenciyi öğretmenin kaderine bırakmayacağız. Yada A okulundaki öğretmenimiz ve idarecilerimiz çok başarılı, bir şeyler yapmak istiyor projeler ortaya koyuyor ve öğrencileri her alanda geliştirme gayreti içerisinde iken diğer okuldaki idarecilerin öyle bir gayret içerisinde olmamasına öğrenciler katlanmak zorunda mı? Ne bir öğrencimizi nede bir okulumuzu kişilerin insiyatifine bırakma lüksümüz yok. Ona göre önlem alacağız ve alıyoruz da.” ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.