Kırıkkale çiftçisine 109,6 milyon TL destek 

Kırıkkale çiftçisine 109,6 milyon TL destek 
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sunulan Bitkisel Üretim Destekleri, Hayvansal Üretim Destekleri ve Kırsal Kalkınma Destekleri ile Kırıkkaleli çiftçilere ödenen destekleme miktarı 109,6 Milyon TL’ye ulaştı.

“ULAŞILMADIK ÇİFTÇİMİZ KALMASIN”
Yayınlanan destekleme tebliğleri ve ödenen destek miktarları konusunda bir değerlendirme yapan Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz; “Yaptığımız değerlendirmeler ve istişare toplantıları ile bir yol haritası belirlemiştik. Bu yol haritasında birçok ana başlık altında ilimiz tarımının gelişimine katkı sunacak hedefler ve bu hedeflere yönelik proje çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızdan biri de ilimiz çiftçisinin desteklemelerden daha etkin ve verimli yararlanmasını sağlamaktı. Bu amaçla ulaşılmadık çiftçimiz kalmasın dedik ve köylerimizde toplantılar, çiftçi ziyaretleri ve hafta sonu ziyaretleri gerçekleştirdik.”

“DİYALOGLARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”
“Bugün ilimiz çiftçilerine ödenen destekleme miktarının 109,6 Milyon TL’ye ulaşmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız daha çok çiftçimizin, yetiştiricimizin ve yatırımcımızın desteklemelerden yararlanmasını sağlamak. Bu hedefe yönelik bilgilendirme çalışmalarımız ve diyaloglarımız aralıksız devam edecek. Hem tedbirimizi alacağız hem de çiftçimizin yanında olarak üretimde kalacağız” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ TARIMSAL SANAYİ GELİŞİMİNİ HIZLANDIRMAK”
Değerlendirmesinde yayınlanan tebliğlere de değinen Yılmaz; “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Tebliği yayınlandı. Ekiplerimiz bilgilendirme çalışmalarına başladı ve tarımsal yatırım yapmak isteyen tüm çiftçilerimizi bizimle iletişime geçmeye davet ediyorum. Çiftçilerimiz gerek İl Müdürlüğümüzle gerekse İlçe Müdürlüklerimiz ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirler. Ayrıca bu konuda başlattığımız bilgilendirme çalışmaları ile birçok tanıtım toplantısı ve çiftçi ziyareti de gerçekleştireceğiz. Amacımız bu alanda daha fazla destek alarak ilimiz için amaçladığımız tarımsal sanayi gelişimine hız kazandırmak” şeklinde konuştu.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.