Kırıkkale Belediyesi’nden depremzede çocuklara moral gecesi 

Kırıkkale Belediyesi’nden depremzede çocuklara moral gecesi 
Kırıkkale Belediyesi Gençlik Merkezinde, deprem bölgelerinden Kırıkkale’ye gelen depremzede çocuklara yönelik moral geceleri düzenleniyor. 


KIRIKKALE BELEDİYESİ GÖNÜLLÜ GENÇLERİ
Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkez üstlü 11 ili etkileyen deprem telafisi zor psikolojik etki bıraktı. Bu etkiden en fazla etkilenenler ise depremzede çocuklar. Yaşadıkları şehirler terk etmek zorunda kalan çocukların yaşadığı tranvanın etkilerinin silinmesi için Kırıkkale Belediyesi Gençlik Merkezi gönüllüsü gençler devreye girdi. 


TRANVA AZALTILMAYA ÇALIŞILIYOR
Deprem bölgelerinden Kırıkkale’ye gelen ve KYK yurtlarına yerleşen çocuklara yönelik moral geceleri düzenleyen Kırıkkale Belediyesi Gençlik Merkezi Genç Kitap Kahve gönüllüsü gençler çocukların yaşadıkları psikolojik travmanın etkilerinin azaltılması amacıyla depremzede çocuklara yönelik psikolojik destek başlattı. Yurtlarda kalan depremzede çocuklar için hazırlanan oyun alanlarında, çeşitli oyuncak, araç-gereç ile düzenlenen oyun ve etkinlikler ile okunan hikayeler sayesinde travma hafifletilmeye çalışılıyor.


ÇOCUKLARIMIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ 
İlk olarak masal etkinliği düzenleyen Genç Kitap Kahve gönüllüsü gençler, burada tanıştıkları iki çocuğun doğum günü olduğunu öğrendi. İkinci gün KYK yurtlarına giden gönüllü gençler bu defada yanlarında doğum günü pastası götürerek çocuklara moral oldular. Kırıkkale Belediyesi Genç Kitap Kahve koordinatörü Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Baybars Ali Kazancı, Kırıkkale’de sarsıntıyı derinden hissettiklerini söyleyerek “Tüm ülke olarak seferber olduk, bizlerde özellikle çocukların bu durumdan en az şekilde etkilenmesi için moral gecesi düzenliyoruz. Oyunlar oynuyor, yanlarımızda getirdiğimiz materyaller ile eğlenceli vakitler geçiriyoruz. Burada iki çocuğumuzun doğum günü olduğunu öğrendik, onların mutluluklarına ortak olmak için bu gün yaş pasta ile geldik. Çocuklarımız mutlu oldukça bizler de mutlu oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Umarım bu şekilde bir afetle dünyanın hiç bir yerinde hiç bir ülke karşı karşıya kalmaz, rabbim ülkemizi her türlü afetten bizleri korusun. Biz bu yaraları dayanışma ile inşallah saracağız" diye konuştu.

Haber: Burak Çalışkan 

 

 

 

 

 

 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.