Kırıkkale Belediyesi, Pazarcık ile kardeş oldu 

Kırıkkale Belediyesi, Pazarcık ile kardeş oldu 
Depremin merkez üssü Pazarcık’ta yaraların sarılması için yoğun gayret sarf eden Kırıkkale Belediyesi, çalışmaların daha organize şekilde yürütülmesi için Pazarcık Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalandı. 

YARALARI SARIYOR
6 Şubat geçesi yaşanan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkez üslü 7.7 şiddetinde ki deprem sonrası tüm Türkiye seferber oldu. Kırıkkale Belediyesi de ilk andan itibaren depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaraların sarılması için gayretle çalışıyor. Arama kurtarma çalışmalarının ardından, enkaz kaldırma, temizlik gibi belediyenin üstlendiği asli görevlerde Pazarcık Belediyesine yardımcı olan Kırıkkale Belediyesi diğer taraftan da bölgeye gönderilen yardımları organize ediyor. 

KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI
Geçtiğimiz hafta Kırıkkale Belediyesi olağan “Mart Ayı Meclis” toplantısında Kırıkkale Belediyesinin, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi ile Kardeş Şehir olması yönünde oy birliği ile karar alınmıştı.  Her iki belediye arasında deneyim paylaşımı gerçekleştirmek dayanışma duygusunu pekiştirmek amacıyla Belediye yetki ve sorumluluk alanına giren hizmet, halkın sağlığı eğitim ve kültürel varlıkların korunması çerçevesinde kamu duyarlılığına artması konusunda belediyelerin olanakları ve tabi oldukları mevzuat hükümleri doğrultusunda iş birliği içerisinde öncelikle depremin yaralarının sarılması ile ilgili iş birliğini geliştirmek üzere tecrübe paylaşımı için “Kardeş Şehir” protokolü imzalandı. 


BELEDİYE ÖNÜNDE İMZALANDI
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan arasında depremde ağır hasar alan Pazarcık Belediyesi Hizmet Binası önünde imzalanan protokol ile çalışmalar iş birliği içerisinde yürütülecek. Belediye Başkanı Saygılı “Öncelikle yaraların sarılması hususunda yapacağımız çalışmaları iş birliği içerisinde yapacağız. Çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.