Kırıkkale Belediyesi okullarda hijyen seferberliği başlattı

Kırıkkale Belediyesi okullarda hijyen seferberliği başlattı
Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm eğitim ve öğretim kurumlarında dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışması başlattı. 

ÜÇ HAFTA SÜRMESİ BEKLENİYOR
Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Sağlığı ekipleri, her yıl düzenli olarak okullarda gerçekleştirdiği dezenfeksiyon geleneğini bozmadan bu yılda çalışmalarına devam ediyor. Kentteki 103 okul, 5 yurtta, ortak kullanım alanlarında dezenfeksiyon, bodrum kat ve zemin katlarda ise haşerelere karşı ilaçlama çalışması yürütülüyor.  12 Eylül’de başlayan çalışmaları üç hafta sürmesi bekleniyor. Özellikle teneffüs ve öğle aralarını tercih eden ekipler okulları daha hijyenik hale getiriyor.

EĞİTİME KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Geneleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimdeki başarılarının sağlıktan geçtiğini biliyoruz diyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “eğitimdeki başarının önemli belirleyicilerinden biri de hijyen, geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin daha temiz ve hijyenik bir ortamda eğitim almalarına olanak sağlamak için her sene olduğu gibi bu yıl da okullarımızda dezenfeksiyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üç hafta sürecek olan çalışmalarda tüm okullarımızda dezenfeksiyon yapmış olacağız. Böyelikle de Kırıkkale Belediyesi olarak eğitime katkı sunmaya devam etmiş olacak.” diye konuştu.

DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 
Dezenfeksiyon çalışmaları kapsamına şehir genelinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 103 devlet okulu ve 5 yurtta üç hafta süre ile ortak kullanım alanlarında (wc, kantin, yemekhane, spor salonu, yatakhane vb. alanlar) salgın hastalıklara karşı dezenfeksiyon uygulaması yürütülüyor. 

Haber: Burak Çalışkan 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.