Kırıkkale Belediyesi hizmetleri e-devlette

Kırıkkale Belediyesi hizmetleri e-devlette
Kırıkkale Belediyesi, tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan e-devlet üzerinde yerini aldı. Bir çok hizmet belediyeye gelmeden e-devlet üzerinden vatandaşlara online olarak sunuluyor.

BİRÇOK İŞLEM YAPILA BİLECEK 
Kırıkkale Belediyesi, kendi web sitesi üzerinden vatandaşlara online olarak sunduğu internet hizmetlerini e-Devlet kapısına da ekledi. Yapılan çalışma neticesinde bir çok belediye hizmetinin entegrasyonunu e-devlet ile sağlandı. Vatandaşlar e-devlet üzerinden Su aboneliği iptali, Yeni Abonelik Başvurusu ve Takibi, Abone Bilgileri Sorgulama, Fatura Bilgileri Sorgulama, Arsa Metrekare Birim Değeri Sorgulama, Beyan Bilgileri, Sicil Bilgileri, Tahakkuk Bilgileri ve Tahsilat Bilgileri Sorgulama işlemleri yapabilmekteler.

BANKALAR İLE OTOMATİK ÖDEME İŞLEMİ
e-devlet üzerinden en çok vatandaşlar belediyeye gelmeden bulundukları yerlerden su aboneliği iptal işlemini gerçekleştiriyor. Kırıkkale Belediyesi ayrıca geçtiğimiz haftalarda belediye vezneleri dışında Ziraat Bankası, Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Banka,ı QNB Bank, Akbank, Türk Telekom ödeme noktaları ile bu bankalarda vadesiz hesapları ile internet ve mobil bankacılık üzerinden otomatik ödeme talimatı verebileceklerini duyurmuştu. 

E DEVLET ÜZERİNDEN DE BELEDİYE HİZMETLERİ VERMEYE BAŞLADIK
E-devlet üzerinden Kırıkkale Belediyesi hizmetlerinin entegrasyonun sağlandığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Kırıkkale Belediyesi olarak vatandaşlarımızın rahatlığı ve belediye hizmetlerinden anında yararlanmaları için ekip olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarımız kapsamında da Mobil Bankacılıktan su faturası ödeme sisteminin ardından e devlet üzerinden de belediye hizmetleri vermeye başladık”  diye konuştu.

BEYAN BİLGİLERİ SORGULAMA, BORÇ YAPILANDIRMA
Dijitalleşen dünyada bizde Karamürsel Belediyesi olarak Vatandaşlarımızın daha konforlu bir şekilde oturduğu yerden sıra beklemeden işlemlerini online yapmak isteyen vatandaşlar, https://www.turkiye.gov.tr/kirikkale-belediyesi bağlantısı üzerinden ‘Elektronik Belge Yönetim Sistemi Evrak Doğrulama, Genel Hizmetler, e-Makbuz Sorgulama, Gerçek Kişiye Özgü Hizmetler, Beyan Bilgileri Sorgulama, Borç Yapılandırma Başvurusu, Emlak Vergisi Bildirim Sureti / Rayiç Bedel Sorgulama, Sicil Bilgileri Sorgulama, Tahakkuk Bilgileri Sorgulama, Tahsilat Bilgileri Sorgulama gibi hizmetlerden faydalanabilecek.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Saygılı; "Belediyemiz ile e-devlet sisteminin entegrasyonunun tamamlanması için emekleri olan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Karamürsel’de ikamet eden vatandaşlarımız Belediyemizin bazı hizmetlerine E-Devlet kapısı üzerinden TC kimlik numaraları ve E-Devlet şifreleri ile işlemlerini yapabilecekler.". Karamürselli hemşehrilerimiz e-Devlet Kapısı sistemine giriş yaparak Sunulan E-Devlet Hizmetleri:

* Elektronik Belge Yönetim Sistemi Evrak Doğrulama
* Genel Hizmetler
* e-Makbuz Sorgulama
* Gerçek Kişiye Özgü Hizmetler
* Beyan Bilgileri Sorgulama
* Borç Yapılandırma Başvurusu
* Emlak Vergisi Bildirim Sureti / Rayiç Bedel Sorgulama
* Sicil Bilgileri Sorgulama
* Tahakkuk Bilgileri Sorgulama
* Tahsilat Bilgileri Sorgulama hizmetlerinden faydalanabilecekler. Karamürselli Vatandaşlarımıza Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK
e-Devlet Kapısı platformuna 8 hizmetle giriş yaptıklarını ve bu hizmetlerin artarak devam edeceğini kaydeden Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “e-Devlet Kapısı’nda ilk etapta 8 adet hizmetimizi vatandaşlarımızın kullanımına açtık. İlerleyen zamanlarda hizmetlerimizin sayısını arttırarak Kırıkkale halkının Belediyemiz hizmetlerine pratik bir şekilde ulaşmalarını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Haber: Burak Çalışkan 
 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.