Kırıkkale, altın zenginliğinde birinci sırada 

Kırıkkale, altın zenginliğinde birinci sırada 
Türkiye'de toplam mevduat içinde “Altın mevduat hesabının” en yüksek olduğu 10 il arasında birinciliği Kırıkkale aldı. Yüzde 18,1 oranıyla birinci sırada yer alan Kırıkkale, 9 şehri geride bıraktı. 

YÜZDE 18,1 ORANA SAHİP 
Toplam mevduat içinde altın mevduat hesabı en yüksek olan 10 il açıklandı. Eylül 2022 verilerine göre açıklanan raporda Kırıkkale, yüzdelik altın pay oranında yüzde 18,1 orana sahip oldu. Bu oranla birlikte Kırıkkale, altın zenginliğinde birinci sırada yer aldı.  Belirli bir süredir 'Altın Mevduat Hesabı'nda birinci olan Çankırı, 2022’nin Eylül ayı itibariyle birinciliği Kırıkkale'ye kaptırdı.

KIRIKKALE VE DİĞER İLLER 
Çankırı yüzde 18,0 ile ikinci sırada, Kütahya yüzde 17,8 ile üçüncü sırada, Erzurum yüzde 17,1 ile dördüncü sırada,  Tokat yüzde 17,0 ile beşinci sırada, Isparta yüzde 16,6 ile altıncı sırada, Malatya yüzde 16,5 ile yedinci sırada, Amasya yüzde 16,4 ile sekizinci sırada, Elazığ yüzde 15,8 ile dokuzuncu, son olarak ise Rize yüzde 15,8 ile onuncu sırada yer aldı. 

BABUŞCU, TWİTTER'DAN AÇIKLADI 
Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu Twitter'dan yaptığı paylaşımda; "Toplam mevduat içinde Altın mevduatının en yüksek olduğu 10 il" diyerek Türkiye'de 'Altın Mevduat Hesabı'nın en yüksek olduğu 10 il'i açıkladı. Tabloda Kırıkkale yüzde 18.1 ile ilk sırayı alırken, Çankırı yüzde 18 ile ikinci sırada kendisini gösterdi. Kütahya yüzde 17.8 ile 3'te, Erzurum yüzde 17.1 ile 4'te yer alırken Tokat yüzde 17 ile 5'inci sırada yer buldu” açıklamasına yer verdi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.