Kılevli köyünün ceviz ve üzümü örnek olacak 

Kılevli köyünün ceviz ve üzümü örnek olacak 
İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, Balışeyh ilçesine bağlı Kılevli köyünde ceviz bahçesi ile üzüm bağlarını yerinde inceledi.

CEVİZ VE ÜZÜM BAHÇELERİNDE İNCELEME YAPILDI 
Tarım alanında kalitenin ve verimin daha üst seviyelere çıkması amacıyla çalışma gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, köylerde saha faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, Balışeyh İlçe Tarım Müdürü A. Ozan Ekinci, Şube Müdürü Naz Güler ve teknik personelleriyle birlikte Balışeyh ilçesine bağlı Kılevli köyünde Mustafa Gökdemir’in ceviz bahçesini, Yunus Atmaca ve Yusuf Yiğit’in üzüm bahçelerini ziyaret etti.

YILMAZ’DAN ÇİFTÇİ GÖKDEMİR’E TEBRİK 
Çiftçi Gökdemir’in yetiştirdiği cevizler ve tüplü üzüm fidelerini yerinde inceleyen Yılmaz, yapılan çalışmaları takdir etti. Dolu yağışı nedeniyle zarar gören cevizlerin incelenmesi noktasında numune alan Yılmaz, ceviz veriminin ileriki yıllarda daha çok olması amacıyla yapılması gerekenler hakkında her türlü bilgi ve desteği sağlamaya hazır olduklarını dile getirdi. Aynı zamanda Yılmaz, kendi imkanlarıyla üzüm fidesi üreten Gökdemir’i tebrik ederek çalışmalarında başarı temennisinde bulundu.

KILEVLİ KÖYÜNDE CEVİZ VE ÜZÜM POTANSİYELİ VAR 
Daha sonra çiftçi Yunus Atmaca ile Yusuf Yiğit’in üzüm bağlarında incelemelerde bulunan Yılmaz ve beraberindeki heyet, burada Kılevli üzümünün tadına baktılar. Kılevli üzümünün hem tadının hem de pekmezinin güzel olduğunu dile getiren Yılmaz, “Bu bölgede ceviz ve üzüm üretimi noktasında diğer çiftçilere örnek teşkil eden bir üretim potansiyeli var. Gerçekten de yapılan bu çalışmaları görünce tarım alanında mutlu olmamak mümkün değil. Bizler devlet olarak çiftçilerimizin her alanda destekçisiyiz. Çiftçilerimiz yaptıkları bu işleri daha ileri seviyelere götürmeli ve bu başarısını daha da artırmalıdır” dedi. 

ÇİFTÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ 
Ziyaretlerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Kılevli köyünde ceviz ve üzüm bahçelerini ziyaret ettik. Çiftçilerimizin kendi imkanlarıyla tarım alanında yaptıkları çalışmaları bu seviyeye getirmeleri bizler için oldukça gurur ve onur kaynağı oluşturdu. Bu konuda her zaman üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız. Çiftçilerimiz yaptıkları bu işlerde başarılılar fakat bu başarıyı daha üst seviyelere ve daha profesyonel hale getirebilirler. Çünkü gerekli altyapıyı her türlü şekilde hazırlamışlar. Bakanlığımızın sağladığı desteklerden yararlanabilirler. Kurum olarak bizlerde her konuda çiftçilerimizin yanındayız” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.