Kick boksta Türkiye birincisi 3 sporcu, milli forma hayaliyle çalışıyor

Türkiye birincilikleri bulunan Kırıkkaleli 3 kick boks sporcusu, İstanbul'da düzenlenecek Uluslararası Turkish Open Dünya Kupası'nda tam puan alarak milli forma hedefine ulaşmak istiyor.

"5 YIL ÖNCE BAŞLADIM"
Kırıkkale Polis Gücü Lider Spor Kulübü sporcuları 17 yaşındaki Kürşat Ali Topal ve Cihan Aksun ile 12 yaşındaki Ceylin Tuana Güleç, Şanlıurfa'da ocak ayında düzenlenen Türkiye Kick Boks Turnuvası'nda birincilik elde etti. Üç sporcu, milli forma hedeflerine ulaşmak için İstanbul'da 17-21 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Uluslararası Turkish Open Dünya Kupası hazırlıklarına yoğun tempoda devam ediyor. Sporculardan Kürşat Ali Topal, AA muhabirine, 5 yıl önce kick boksa başladığını, geçen yıl Ordu'da, bu yıl da Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Turnuvası'nda birincilik elde ettiğini söyledi.

"YOĞUN BİR ÇALIŞMA DÖNEMİNDEYİZ"
Yine geçen yıl İstanbul'daki Uluslararası Turkish Open Dünya Kupası'nda ikinci olduğunu aktaran Topal, "İnşallah bu yıl dünya kupası birinciliğim de olacak. Hazırlıklarımız sürüyor ve yoğun bir süreçten geçiyoruz. Maçımıza da az bir süre kaldı. Zor bir turnuva ve ona göre antrenmanlarımızı yapıyoruz. Antrenörlerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz milli sporcu olup, ülkemizi ve bayrağımızı en güzel şekilde temsil etmek. İnşallah Allah nasip eder." diye konuştu. Cihan Aksun da 2 yıl önce başladığı sporda geçen yıl Kocaeli'deki turnuvada Türkiye üçüncüsü, Şanlıurfa'daki turnuvada ise birinci olduğunu anlattı. Uluslararası Turkish Open Dünya Kupası'nda hedefinin birincilik olduğunu dile getiren Aksun, "Yoğun bir çalışma dönemindeyiz. Antrenmanlarımıza devam ediyoruz. İnşallah birincilik elde ederek milli sporcu olmak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz." dedi.

GÜLEÇ: "AMACIM MİLLİ SPORCU OLABİLMEK"
Ceylin Tuana Güleç, antrenörü Adem Ayten'in tavsiyesiyle 5 yaşında kick boksa başladığını belirterek, "Bu yıl Şanlıurfa'da düzenlenen turnuvada birinci oldum. Dünya kupası hazırlıklarım çok iyi gidiyor. Çok emek veriyorum. Amacım milli sporcu olabilmek ve bayrağımızı her yerde dalgalandırmak." ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ"
Antrenör Adem Ayten de yoğun tempoyla güç, kuvvet, sürat, teknik ve taktik antrenmanlarının sürdüğünü vurguladı. Şanlıurfa'da ocak ayında düzenlenen Türkiye Kick Boks Turnuvası'nda tam puan alarak birinci olan 3 sporcusunun, Uluslararası Turkish Open Dünya Kupası'nda da tam puan almaları halinde milli takıma seçileceklerine değinen Ayten, şunları kaydetti: "İstanbul'da düzenlenecek Uluslararası Turkish Open Dünya Kupası'ndan umutluyum. Buradan da derecelerle çıkarsak, bu yıl ülkemizde gerçekleştirilecek Gençler Avrupa Kick Boks Şampiyonası'na Allah nasip ederse 3 sporcumuzu da vereceğiz. Ülkemizi, milletimizi ve devletimizi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Çalışmak bizden, takdir Allah'tan. Elimizden geleni yapıyoruz. Polis teşkilatımızı Avrupa'da en güzel şekilde temsil edeceğiz."

KIRIKKALE (AA)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.