Keskin eğitimine akademik destek

Keskin eğitimine akademik destek

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, Keskin’de görev yapan 240 branş öğretmeni hem akademisyenlerden seminer alarak bilgilerini tazeleyecek hem de yüksek lisans yapacaklar.

ÖĞRETMENLER SEMİNER ALIP YÜKSEK LİSANS YAPACAK

Keskin’de görev yapan branş öğretmenlerinin bilgilerini güncellemelerine ve yüksek lisans yapmalarına olanak sağlayacak olan projenin protokol töreni Eğitim Fakültesi Nurettin Topçu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydoğan, “İki protokol söz konusu. İlki Eğitim Fakültesi ve Keskin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılacak olan protokol. İki konuyu içeriyor; bir mesleki bilgi eğitimi, ikincisi entelektüel paylaşım. Bunda şunu amaçlıyoruz; okullardaki branş öğretmenlerini fakültemize zimmetlemek. Örneğin Türkçe-Edebiyat öğretmenlerini Türkçe Bölümüne , sosyal bilgiler, tarih, coğrafya öğretmenlerini sosyal bilgiler eğitimi bölümüne, matematik öğretmenlerini matematik bölümüne , fizik, kimya ve biyoloji öğretmenlerini de bizim fen bilgisi bölümüne zimmetliyoruz. Ne demek istiyoruz? Burada ki öğretmenlerimizi mesleki anlamdaki gelişmeleri veya derinlemesine dikey olarak öğretmenlerle akademisyenlerin sürekli gelişme bağlamında olması bağlamında olması birinci protokolü oluşturuyor.  İkinci ayağı ise entelektüel paylaşım dedik ama güncel anlamı sohbettir. Biz buna aslında okul sohbetleri demek istiyoruz. Buradaki hocalarımız okullara gidecek branş ayrımı olmaksızın seminerler verecek.”dedi.

İLÇEDEKİ 240 ÖĞRETMEN YÜKSEK LİSANS MEZUNU OLACAK

Projeyle birlikte öğretmenlere tezli veya tezsiz olmak üzere yüksek lisans imkanının da sağlanacağını belirten Prof. Dr. İsmail Aydoğan, “İkinci protokol ise   Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Keskin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında. 2023 eğitim vizyonumuz var. Bunun da bir parçası olarak Keskin’de 240 öğretmenimizi 1 yıl içerisinde tezli veya tezsiz bağlamda tümünü yüksek lisans mezunu etmek istiyoruz. 2023’ün bir paylaşıcısı olarak ilk adımı atacağız. Hedefimiz 1 yıl sonra Türkiye’de ilk kez bir ilçedeki öğretmenlerin tümü yüksek lisans mezunu olacak.”diye konuştu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK

Projenin Türkiye’de bir ilk olacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ise, “2023 vizyonundaki bir protokol olması çok anlamlı oldu. Protokollerin imzalanıp bir kenarda bırakılmaması gerekir.  Başlayıp hayata geçirilecek protokoller olması gerekir. Onunda takipçisi ben olacağım. Basın toplantımızda 3 ayda yaptıklarımızı ve 4 yılda yapacağımız projelerimizi açıklamıştık. İlk projemize başlıyoruz. Bu proje önümüzdeki yıllarda da devam etmesi gereken bir proje. Ama işin özelliği şu; plan yapıyorsunuz ve o planı hayata geçirmek için paydaşlarınızla bir araya geliyorsunuz. Bu mükemmel bir şey. Bu protokoller hem seminer hem de yüksek lisansla Türkiye’de bir ilk olacak.”ifadelerinde bulundu.

HER ŞEYİ MADDELEŞTİREREK DERS HALİNE GETİRİYORUZ

Eğitimdeki rutin düzenin paslanmaya ve çürümeye neden olduğunu ifade eden Vali Yunus Sezer projenin önemine dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi: “Öğretmenlerimizin mezun olduktan sonra realite uygulamayla üniversitede aldıkları eğitimle arasında uçurum olduğunu görüyoruz. Öğretmenlerimizin yeniden başlangıç noktasına dönerek siz şunları öğrettiniz ama bunlar böyle değil, uygulamada şunlarda önemli diyebileceği bir ortam oluşuyor bu protokolle. Diğer bir hususta akademisyenlerimiz de sahada eğitimin sorunlarıyla ilgilenme ve analiz etme noktasında bir fırsat yakalayacaklar. Onlar daha bir şekilde kendilerini yenileyecekler. Bu her iki taraf açısından da önemli neticeler getirecek bir çalışma. Bizim temel sorunumuz şu; her şeyi maddeleştirerek ders konusu haline getiriyoruz. Maddeleştirerek ders haline getirilen her şey bir şekilde ileri dönemde  rutine biniyor. Rutin kötü bir şeyde olsa devam ediyor. Bu paslanmayı ve çürümeyi getiriyor. Zamanla kendimizden yiyoruz. Bu rutini önleyecek, arkadaşların yeni gelişmelerden haberdar olacağı, kendini yeniden tanımlayabileceği önemli bir proje.  Bu güzel düşüncede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi. Vali Yunus Sezer’in konuşmalarının ardından akademisyen. Öğretmen ve öğrencilerin huzurunda protokollerin imza törenleri gerçekleştirildi.


universite.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.