Keskin'de ittifak çatlağı

Keskin'de ittifak çatlağı
Keskin Belediye Meclisi’nde bugün yapılan Encümen seçimi toplantısında sıradışı bir olay yaşandı. Açık oylama ile yapılan daimi encümen seçiminde Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım Cumhur İttifakı adaylarını seçime sunması beklenirken, İYİ Partili Ethem Karaca ve Hacı Dinç’i meclise sundu ve oylamada seçtirdi. Bu olay acaba ittifak çatlıyor mu dedirtti. 

İYİ PARTİLİ 2 ÜYE DAİMİ ENCÜMEN SEÇİLDİ
Bugün saat 14.00’te Keskin Belediye Meclis Toplantısında daimi Encümen seçimi vardı. Toplantıda AK Parti’li ve MHP’li belediye meclis üyeleri partilerinden 1’er aday sunarak, seçileceğini beklerken Başkan Dede Yıldırım hiç beklenmeyen bir hamle yaptı ve İYİ Partili 2 adayı encümen üyeliğine sundu. Bu hamlenin ardından toplantıda soğuk rüzgarlar esti. Durumu kabullenmeyen MHP’li belediye meclis üyeleri olaya tepki göstererek, toplantıyı terk etti. 
Diğer yandan 2019 yerel seçimlerinde İYİ Partili olarak seçime giren Meclis Üyesi Ethem Karaca, seçimden bir müddet sonra AK Parti'ye geçtiği öğrenildi. 

"BELEDİYE BAŞKANI BİZİM ÇİZGİMİZDE DURMUYOR"
MHP'li Meclis Üyeleri bu duruma tepkilerini dile getirerek Gazetekale.com'a yaptıkları özel açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Bizler, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin direktifleri doğrultusunda, İttifaka zarar gelmemesi için her zaman Belediye Başkanı Dede Yıldırım'a destek olduk. Ancak görüyoruz ki, mevcut belediye başkanı bizim durduğumuz çizgide durmuyor. Son iki yıldır olduğu gibi bir AK Parti'den bi MHP'den daimi encümen seçilmesi gerekirken, bugünkü toplantıda 2 İYİ Partili’nin belediye başkanı tarafından daimi encümen olarak sunulması ve seçtirilmesi bizlerin çok ağırına gitmiştir. Genel Başkanlar Cumhur İttifakı için var güçleri ile çalışırken, burada yaşanan gelişmeler ittifak ruhuna sığmaz. Meclis üyeleri ile yaptığımız toplantıda almış olunan grup kararına rağmen Encümen üyeliği seçimlerinde bu karara uyulmaması Cumhur ittifakı adına üzüntü verici.”

HATIRLATMA
Öte yandan, Belediye Başkanı Dede Yıldırım, 2019 Yerel Seçimlerinde Keskin Belediye Başanlığı için yarıştığı İYİ Partili Necati Alsancak'a karşı seçimi kaybetmiş ardından seçim Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmiş ve yeniden seçim kararı alınmıştı. Yıldırım, 3 Haziran tarihinde yapılan ikinci seçimde Keskin Belediye Başkanlığını kazanmayı başarmıştı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.