Keskin beton santrali hizmette 

Keskin beton santrali hizmette 
Kırıkkale’nin beton yol kapasitesini artırmak için kurulun Keskin Beton Santrali’nin açılışı gerçekleştirildi.

BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA
Keskin, Çelebi ve Karakeçili ilçelerine bağlı köy yollarında kilit parke ve beton yol üretiminde kullanılmak üzere faaliyete geçirilen Keskin Beton Santrali’nin açılışına ilgi ve katılım yüksek oldu. İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara’nın konuşmasıyla başlayan açılış töreni Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’ın konuşmasıyla devam etti. Keskin’in tarihi bir gün yaşadığını belirten Milletvekili Can, kurulan Keskin Beton Santrali’nin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. 


KÖYLER İÇİN ÜRETİM YAPILACAK 
Çok iyi bir takım çalışmasıyla Keskin Beton Santrali’nin kurulduğunun altını çizen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ise, santralle Keskin, Karakeçili ve Çelebi ilçelerine bağlı köyler için beton yol ve kilit parke üretiminin yapılacağını ifade etti. Vali Tekbıyıkoğlu, “Keskin ilçesinde faaliyete geçireceğimiz beton yol ve parke üretiminde kullanacağımız santralimizin açılışını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Burada yapılan eser sadece benim gayretim değil. Biz iyi bir takımız. Eğer bu eser ortaya çıkmışsa milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il genel meclisimiz ve çalışma arkadaşlarımızın ortaya koyduğu takım çalışmasıyla çıkmış bulunmaktadır. Burada açacağımız santral, beton yol üretimde kullanılacak.


GEÇTİĞİMİZ YILIN İKİ KATI YOL YAPACAĞIZ 
Vali Tekbıyıkoğlu, “Kırıkkale’ye ilk geldiğim zaman, ilk dikkatimi çeken hususlardan bir tanesi yollarımızın durumuydu. İlimizde 185 tane köy var, 2453 kilometre kadar bir yol ağımız var. Bunun 177 kilometresi sıcak asfalt. 80 kilometresi beton asfalt. 750 kilometresi de sathi kaplamaydı. Sathi kaplama 4-5 yıl sonra yıpranarak ortadan kalkan bir çalışmadır. Biz burada kalıcı işler yapmak istiyoruz. Geçen sene 51.5 kilometre yol yaptık. Bu sene bunun iki katı kadar yol yapacağız. Bu yolları çalışma arkadaşlarımızla, muhtarlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla beraber, iyi bir takım olarak yapacağız.


KENDİNİ 3 YILDA AMORTİ EDECEK”
Köy yollarının yapılmasıyla, köylerin şehirleşerek kamu hizmetlerine daha kısa sürede ulaşacağının altını çizen Vali Tekbıyıkoğlu, “Yol sadece arabaların geçtiği bir güzergah değildir. Köy yolları aynı zamanda, sağlık hizmetlerini, köylünün ayağına getiren, emniyet hizmetlerini getirerek huzuru sükûnu sağlayan, çocuklarımızın daha iyi eğitim almasını sağlayan; yani şehrimizdeki kamu hizmetlerinin hepsine çok daha kısa ve çok daha zahmetsiz bir şekilde ulaşma vesilesidir. Yani köy yolu, köyü şehirleştiren daha medenileştiren bir hizmettir. Bu sene 100 kilometre asfaltımızın ihalesini hep beraber gerçekleştirdik. Açılışını gerçekleştirdiğimiz beton santralle üretim kapasitemizi ikiye katlamış olurken, Keskin’e yapacağımız operasyonunun nakliye maliyetlerini de çok daha aza indirmiş olduk.” 


BALIŞEYH İLÇESİNDE DE AÇILACAK 
“Yani burada yapılan beton santral, Keskinle beraber Karakeçili, Çelebi ilçelerimizin de köy yol ağlarına hizmet edecek. Bunu yaklaşık 5 milyon gibi çok cüzi bir rakama bitirdik. Santral, bu maliyeti de 3 sene içerisinde, bu söylediğim özelliklerden dolayı, kendi kendini amorti edecek bir kazanıma sahip. 3 senede verilen yatırımın maliyetinin tekrar geri alınması, ticaretin hiçbir kısmında yok. Balışeyh ilçemizde de bir tane daha beton santrali açacağız ve üretim kapasitemizi 3’e katlamış olacağız. Geçtiğimiz yıllarda ki ürettiğimiz beton üretiminin, çok daha fazlasını üretmiş olacağız. Emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi. Vali Tekbıyıkoğlu’nun konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte Keskin Beton Santrali’nin açılışı gerçekleştirildi. Butona basarak açılışı yapan Vali Tekbıyıkoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra santralde üretilen betonun üretim aşamasını incelediler. Açılışa Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkan Vekili Halil Danacı, Kaymakam Tunahan Çil,İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Alb.Barış Cücen, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan, siyasi parti il başkanları, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.