Kaş yapalım derken, göz çıkartmayın!

Kaş yapalım derken, göz çıkartmayın!
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, öğretmenlik meslek kanunu uygulamasına yönelik yayınlanan aday öğretmenlik ve öğretmenlik kariyer basamakları yönetmeliğine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

İPTALİ İÇİN YARGIYA BAŞVURACAĞIZ 
Karabacak, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılacağının duyurulduğu andan itibaren getirilen uygulamaların kargaşa ve olumsuzluklara neden olacağını defalarca dile getirdik. “Gelin yolun başındayken doğru olanı yapalım. Başka hiçbir şarta bağlı olmaksızın sadece hizmet yılını esas alarak öğretmenlerimizin kariyer planlamasını yapalım. Bunun dışında her tedbir, yeni sorunlara neden olacaktır” dedi. Karabacak, Türk Eğitim Sen olarak, başta sınav şartı olmak üzere, kaş yapalım derken göz çıkaracak uygulamaların iptali için yargıya başvuracaklarını bir kez daha duyurdu.


ÖĞRETMENLERİN KARİYER PLANLAMASI SINAVLA OLMAZ
“3 Şubat 2022’de kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun uygulamasına yönelik aday öğretmenlik ve öğretmenlik kariyer basamakları yönetmeliği yayınlandı. Ancak getirilen uygulamanın, birtakım kargaşa ve olumsuzluklara neden olacağı aşikardır. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılacağının duyurulduğu 23 Ekim 2018’den beridir bıkmadan dile getiriyoruz: Öğretmenlerin Kariyer Planlaması Sınavla Olmaz! Sınav, sadece bilgiyi ölçer, oysa öğretmenlik sadece bilme değil, bildiğini aktarma mesleğidir. Kariyer planlanmasında tek ölçüt tecrübe olmalıdır.”


ADALETSİZLİKLERE NEDEN OLACAK
“10 yılını doldurmuş her öğretmen uzman, 20 yılını doldurmuş her öğretmen de başöğretmen olarak değerlendirilmelidir. Bunun dışında yapılacak her tasarruf, kargaşa ve adaletsizliklere neden olacaktır. Nitekim yayınlanan yönetmelik ve eğitim programı, ikazlarımızın ve teklifimizin ne derece makul ve gerçekçi olduğunu açık şekilde ortaya koymuştur. Uygulama bu haliyle hayata geçirilirse, mesela; Uzman öğretmen adayları 35 iş gününde 180 saat eğitim programına iştirak edecekler. Günlük asgari 5,1 saat ders görmek zorundalar. Başöğretmen adayları ise 45 iş gününde 240 saat eğitim programına edecekler, yani günlük asgari 5,3 saat ders görmek zorunda kalacaklar. Bu programın uygulanabilirliğini karar vericiler hiç düşündüler mi acaba?” dedi. 


Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.