Karakuş; “Yerli ve milli krizi iliklerimize kadar hissediyoruz”

Karakuş; “Yerli ve milli krizi iliklerimize kadar hissediyoruz”
Deva Partisi 1’inci olağan Yahşihan İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede konuşan İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, ülke olarak zor günlerden geçildiğini belirtti. Kongredeki konuşmasında Karakuş; “Yerli ve milli krizi iliklerimize kadar hissediyoruz” diye konuştu.

GENİŞ KATILIM
Deva Partisi  1’inci olağan Yahşihan İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Yahşihan’da bir düğün salonunda düzenlenen kongreye, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Kırıkkale İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, Deva Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı Hamza Aydoğdu, Deva  Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, Deva Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, Deva Partisi Mamak İlçe Başkanı Hanifi Özhan , Gelecek Partisi İl Başkanı Murat Korkmaz, Genç Parti İl Başkanı Murat Yıldız, Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca ,İyi Parti Yahşihan İlçe Başkanı Ahmet Ergin ve vatandaşların katılımları ile gerçekleşti. Kongrede konuşma yapan Deva Partisi Kırıkkale İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, ülke olarak zor günlerden geçildiğini belirtirken;  “Kötü yönetimin bize yaşattığı “Yerli ve milli” krizi iliklerimize kadar hissediyoruz. Döviz kurundan dolayı iğneden ipliğe her şeye zam gelmiş durumda. Pek çok vatandaşımız yiyecek ekmek dahi bulamaz hale geldi. Elektrik, doğalgaz faturalarını ödeyemiyorlar. Esnafımız bugün sattığını yarın yerine koyamamakta. İflasın eşiğine gelmiş durumda ve ne yapacağını kara kara düşünmekte. İktidarın yaptığı gibi sağda solda suçlu aramaya gerek yok. Bu durumun tek sebebi var o da ülkenin içinde bulunduğu kötü yönetimdir, lobisi de Beştepe’dedir Beştepe’de.” dedi.

“HİÇ Mİ İÇİNİZ ACIMADI?”
Konuşmasında Makine Kimya ve Endüstrisi Kurumu’nun statüsünün değişmesine de değinen Karakuş; “MKEK‘ ye yapılan zulmü de görmezden gelemeyiz. Bir anda istişare edilmeden, alelacele alınmış kararla statüsü değiştirilerek Anonim Şirketine dönüştürüldü. Emekçilerimizle yaptığımız görüşmelerde iktidarın temsilcilerinin verdikleri sözleri yerine getirmediğini üzülerek gördük. Yerine getiremeyecekleri sözler vererek emekçilerimizin kaderiyle oynadılar. Sadece emekçilerimizin değil, şehrimiz ve ülkemiz için bu kadar büyük öneme sahip stratejik bir kurumun geleceğiyle oynadılar. Bunları yaparken vicdanlarının nasıl kabul ettiğini aklımız, havsalamız almıyor. Buradan, halen kursağında MKEK’ nin ekmeği olan, şu an bulundukları makamlar bu güzide kurum sayesinde olan siyasetçilere sesleniyorum. Hiç mi içiniz acımadı? Siz okuyun diye iş yükünüzü alan, beraber mesai harcadığınız çalışma arkadaşlarınıza bile nasıl ihanet edebildiniz? Siz hiç merak etmeyin Makine Kimya’dan aldığı helal rızıkla çocuklarını büyütmüş Kambur İsmail’in torunu her fırsatta bu ihanetinizi yüzünüze vuracak siz hiç merak etmeyin.” ifadelerini kullandı.

“DİĞER SİYASİ PARTİLERE TEŞEEKÜR EDİYORUM”
Kongreye katılım sağlayan Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Emek, kongrede bulunanlara bir konuşma yaptı. Konuşmasında kongrede bulunan farklı parti temsilcilerine teşekkür eden Emek; “Siyasetin ayrıştırıcı diline rağmen ülkeye hizmet etmek için nezaket içerisinde bir rekabetin yürütüleceğini göstermek için, bugün aramızda bulunan diğer siyasi partilerimizin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Memleket uçuruma giderken parti ayrımı gözetmeksizin bir araya gelinir, çalışmalar yürütülür. Şu an parlamenter sisteme dönülmesi çalışmasının yürütüldüğü  gibi, yarın parlamenter sisteme dönülür bugün bir masada oturan partiler, kendi arsında rekabet de ederler, ama hiçbir zaman öteki düşman, ötekini terörist olarak ilan etmezler. Çünkü diğer partiliye yönettiğiniz suçlamalar  aslında demokratik siyasetin kendisine yöneltilmiştir. Bu söylemler, Türk siyasi hayatının kendisini hedef almıştır. Biz Deva Partisi olarak bu söylemlerden hep uzak durduk. Bizimle görüşmeyi kabul eden bütün siyasi partilerle görüştük.” dedi.

“HALKIMIZ,  EKMEĞİ DAHİ YİYEMEZ HALE GELECEK”
Yaptığı konuşmada ülke gündemine de değinen Emek; “Deva Partimiz kurulalı 18 ay oldu partimizi kurduğumuzda, ülkenin daha kötüye gideceğinin kanaatindeydik. Sayın Cumhurbaşkanı ve etrafındaki bir avuç insanın, bu ülkeyi yönetemeyeceği kanaatine de sahiptik ama bu kadar kötüye gideceğini doğrusu biz de düşünmemiştik.  Bugün sokakta gezerken en çok karşılaştığımız cümle   şu : ‘gübresiz ekim yaptık’ zaten geçen sene çiftçiyi kuraklık vurmuştu. Bu sene de gübresiz ekim yapıldı. Allah muhafaza bir de üstüne kuraklık gelirse hasat azaldığında ne olacak ? Sadece çiftçimiz fakirleşmeyecek buğdayı, nohudu, tohumu ithal ettiğimizde, bu dolar kuru ile artık fakir yemeği olan fasulye,  nohut ve hatta ekmeği dahi  halkımız yiyemez hale gelecek. Ekmeğe zam yapmayacaksın diye fırıncıya devlet baskı yapıyor. Sen doğalgaza zam yapma, una zam yapma, elektriğe zam yapma, fırıncı da ekmeğe zam yapmasın” diye konuştu 


 


619fad009fc8c-deva (2).jpg

619fad010cec3-deva (1).jpg

619fad01a8ef2-deva (3).jpg

619fad02746d2-deva (5).jpg

619fad0320653-deva (6).jpg

619fad035ac1d-deva (7).jpg

619fad03ef786-deva (8).jpg

619fad04b6fb3-deva (9).jpg

619fad0564541-deva (10).jpg

619fad05d37f6-deva (11).jpg

619fad0648996-deva (12).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.