Karabacak: “Çanakkale geçilmedi, asla geçilemeyecek!”

Karabacak: “Çanakkale geçilmedi, asla geçilemeyecek!”
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

TÜRK ASKERİNİN YIKILMAZ KARARLILIĞIDIR
Karabacak, “General Churcill’in, Hamilton’ın, John de Robeck’in, Hunter Weston’un ve daha nicelerinin Ege Denizinde kopardığı tufanın gözü pek Türkler tarafından geri püskürtülmesidir. Tarihin en büyük siper savaşlarının yaşandığı topraklarda süngüyle namlunun ucuna yürüyen Türk askerinin yıkılmaz kararlılığıdır, istiklal savaşçılığıdır.
Zekası ile parlayan, taktiksel yöntemleri ile düşmanı şaşırtan, eşsiz öngörüleriyle, isabetli değerlendirmeleriyle, derin tarih bilgisi ve savaş yeteneğiyle Çanakkale’de Bedr’in aslanlarına komutanlık yapan Mustafa Kemal’in I. ve II. Anafartalar Zaferi ile efdaliyete sahip Türk milletine umut olmasıdır.”

108’İNCİ YILDÖNÜMÜNÜ GURURLA KUTLUYORUZ
“Türk yurdunda onulmaz tahribatlara yol açmaya çabalayan, milletimizi adeta kıskaca alan hilkat garibelerine gereken cevabın verildiği yüz akımızdır; inancın, özverinin, cesaretin, bağımsızlık ülküsünün adıdır. 9 Ocak 1916’da sömürgeci garbın Seddülbahir’den de çekilmesi ile sona eren Çanakkale Savaşları, İstiklal Mücadelemizin başlamasına umut olmuştur, nefes olmuştur, cesaret olmuştur. Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümünü gururla kutluyoruz. Çanakkale direnişini, uyanışını Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlamaya hazırlanırken, bir kez daha iyi idrak etmek gerektiğine inanıyoruz. Çanakkale Zaferi, milli mücadelenin önsözü olmuştur. Cumhuriyete giden yolun harcı olan Çanakkale’yi her Türk genci dimağında yaşamalı, o ruha iştirak etmeli, namusu bilip, sahip çıkmamalıdır.”

SANCAĞIMIZI EBEDİYETE TAŞIYACAĞIZ
“Bu minvalde ezilen, zulmedilen, sömürülen milletlere örnek olan Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümünü ve Şehitler Haftasını kutluyor; kutlu topraklarımız için kan dökmeyi göze alan, istiklal yolunda cesareti enginlere sığmayan, en bedbaht anlarda asla ve kat’a süngüsünü düşürmeyen ve gözü kapalı şehadete yürüyen şehitlerimizin bizlere bıraktığı şanlı sancağımızı ebediyete taşıyacağız. Onlara olan manevi borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz.  
Bu minvalde devletimizin kurucusu Büyük Atatürk başta olmak üzere Çanakkale Zaferi’nin kahraman komutanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haber: Burak Çalışkan 


    


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.