Karabacak: “Atatürk, büyük Türkiye idealinin vücut bulmuş halidir”

Karabacak: “Atatürk, büyük Türkiye idealinin vücut bulmuş halidir”
Karabacak, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Karabacak, “Atatürk, büyük Türkiye idealinin vücut bulmuş halidir. Özlem ve minnetle anıyoruz” dedi.

ÖRNEK OLAN EŞSİZ BİR ZAFERE İMZA ATMIŞTIR
Karabacak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; Hakk’a yürüyüşünün 84’üncü yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. O, 84 yıl önce, “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyeti gelecek nesillere emanet ederek, sonsuzluğa göçtü. Aziz ruhu şad olsun. Türk milli mücadelesinin dahi komutanı Atatürk’ün en büyük gayesi, tam bağımsız bir devlet kurarak, milletimizi aydınlık yarınlara ulaştırmaktı. Bu uğurda hıyanet içinde raks edenlere, gaflet ve dalâlet içerisinde yuvarlananlara, ihanetle işbirliği yapanlara karşı istiklal ruhunu harekete geçirerek, mazlum milletlere de örnek olan eşsiz bir zafere imza atmıştır.”

ÖMRÜNÜ BUNA ADAYAN BİR VATAN AŞIĞIYDI
“Atatürk; yedi kat arşa uzanan haykırışlara rağmen özgürlüğünden vazgeçmeyen Türk milletinin sadece başkomutanı değil; cesur, idealist, vizyonu geniş, öngörüsü ve yönetme kabiliyeti yüksek bir lideridir. Atatürk; yılgınlığa, yanılgıya düşmeyen, müreffeh bir geleceğe yürümeye namzet olan, tek devlet ve tek millet olarak yaşama ülküsünü kılavuzu yapan, işgal ordusuna karşı adeta bir onur savaşı veren aziz Türk milletinin kutlu yarınları için mücadele eden ve ömrünü buna adayan bir vatan aşığıydı.” 

FATİHALARLA ANIYORUZ. RUHU ŞAD OLSUN
“Bilinsin ki; şanlı Türk bayrağımız gönderde, Atamızın bize öncülük eden ilke ve inkılapları, öğretileri, öğütleri, geçmişten geleceğe kurduğumuz köprüyle derinleşen bağlarımızı önümüze katıp, kavileşmiş millet irademizle geleceğe yürümeye devam edeceğiz. Zehirle beslenen her hamle; dinç ve payidar Cumhuriyetin, irade-i milliye kararlılığının, kudretli Türk’ün önünde varlık gösteremeyecektir. Bu vesileyle; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlanışının 84. yıl dönümünde rahmet, minnet ve Fatihalarla anıyoruz. Ruhu şad olsun.” 

Haber: Ahmet Gökdemir


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.