İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yılı kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yılı kutlandı
Kırıkkale'de İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle program düzenlendi.

KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ YAPILDI 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki etkinlik, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, törende yaptığı konuşmada, Mehmet Akif'in 1921 yılında yazdığı İstiklal Marşı'nın mecliste 4 defa ayakta dinlenerek Türk milletinin marşı olarak kabul edildiğini söyledi.


ONU HATIRLAMAK DEĞİL, ÖĞRENMEK LAZIM
Şairin bu marşın mısralarında milletiyle iftihar ettiğine dikkati çeken Tüfekçi, "Mehmet Akif, içerisinde yaşadığı asrı bütün teferruatıyla gören, anlayan ve bu asrı memleketine anlatan nadir şairlerimizdendi. O, çağdaşı fikir ve edebiyat insanlarından farklı olarak kültür, ahlak, asalet, düşünce bakımından ilim ve irfan sahibi olduğu kadar mücadeleci bir ruha sahiptir. Onu hatırlamak değil, öğrenmek lazım." diye konuştu.


DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI 
Kırıkkale Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Akif'in paltosunu giymek" isimli drama oyunun sahnelendiği programda, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Programa, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il protokolü, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.


Kaynak: AA
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.