İspanya’dan Kırıkkale’ye getirilen öğrenciler karantinaya alınmadı

İspanya’dan Kırıkkale’ye getirilen öğrenciler karantinaya alınmadı
Kırıkkale’den İspanya’nın Barcelona kentine giden öğrenciler rötarlı olarak memleketleri Kırıkkale’ye dönebildi. Bugün sabah saatleri itibariyle Cumhuriyet Medyanı’na getirilen öğrenci ve öğretmenler karantina altına alınmadan evlerine gönderildi.

14 GÜN KARANTİNA KURALINA UYULMADI
Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Avrupa Birliği Projesi kapsamında gittikleri Barcelona’dan bugün sabah saatlerinde memleketlerine döndüler. Yeni tip koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İspanya’dan dönen öğrencilerin Sağlık Bakanlığının uygulamaya soktuğu 14 günlük karantina kuralına uymamaları dikkatlerden kaçmadı. Uçaktan iner inmez ailelerinin yanına gönderilen öğrenci ve öğretmenlere sadece en yakın sağlık kuruluşuna giderek test yaptırmaları önerildi.

KIRIKKALELİ VATANDAŞLAR TEDİRGİN
Öğrencilerin İspanya’dan dönmesi haberinin yayılması ardından Kırıkkaleli vatandaşlar, öğrenciler arasında koronavirüs taşıyan birinin olabilme ihtimaline karşı tedirgin bir hale geldi. Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü’nün ise olaylara kayıtsız kalması vatandaşlar arasında tepkiye neden oldu.

Gazetekale.com Haber Merkezi / Özel Haber


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.