İlk yerli ve milli Sniper Kırıkkale’den

İlk yerli ve milli Sniper Kırıkkale’den
TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ VE MİLLİ KESKİN NİŞANCI(SNİPER) TÜFEĞİ, KOSGEB’İN ARGE DESTEĞİYLE KIRIKKALE’DE ÜRETİLDİ.
Gazetekale.com / Özel Haber

Geçtiğimiz yıl kurulan Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ilk meyvelerini vermeye başladı. Kırıkkale’de Türkiye’nin yerli ve milli Keskin Nişancı(Sniper) Tüfeği, Dikmen Savunma Sanayi AŞ. tarafından üretildi. Daha önce Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ise bir benzeri olan BORA-12 tüfeğini üretmişti. 

YERLİ VE MİLLLİ

Türkiye’de son dönemlerde yerli ve milli üretimin desteklenmesi ile birlikte yerli silahların üretilmesi konusunda ciddi bir mesafe kat edildi. Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Dikmen Savunma Sanayi A.Ş., bir yılı aşkındır AR-GE çalışmasını yürüttüğü Keskin Nişancı(Sniper) Tüfeğinin prototip üretimini gerçekleştirdi. KOSGEB Arge ve İnovasyon Desteği kapsamında desteklenen ve tamamen yerli ve milli imkanlar kullanarak tasarlanan milli sniper, çok etkili özelliklere sahip.

SERİ ÜRETİME GEÇİLECEK

Güvenlik güçlerinin keskin nişancı tüfeği ihtiyacının yerli olarak karşılanması amacıyla proje yaptıklarını anlatan Dikmen Savunma Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Emrah Hamzaoğlu, ürünün dünya üzerinden tek olduğunu söyledi. Yerli mühendislerin Arge çalışması sonucu projeyi ortaya koyduklarını dile getiren Hamzaoğlu, 113 parçadan oluşan tüfeğin tüm parçalarının da yine yerli firmalar tarafından üretildiğini söyledi. KOSGEB Kırıkkale İl Müdürü Köksal Özen ise gurur duyulacak bir proje olduğunu dile getirerek, kısa zamanda seri üretime geçmesini arzu ettiklerini söyledi.

İŞTE YERLİ VE MİLLİ KESKİN NİŞANCI(SNİPER) TÜFEĞİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Milli Sniper tüfeği; 5+1 mermi kapasiteli, 338 kalibre lupua magnum mühimmat kullanmakta, toplam boyu 1300mm ve 710mm boyundadır. 6 yiv setli namlu ile donatılmıştır. Tüfeğin etkili menzili 1.3 kilometre olup, azami menzili ise 3.5 kilometredir. Tüfek gaz pistonu hareketli döner kafa kilitlemeli mekanizmaya sahip olup, ayarlanabilir gaz bloğu farklı atış koşullarında mekanizmanın sorunsuz çalışmasına imkan verir. Ayrıca mekanizmanın kendi kendine yağlama özelliği sayesinde uzun süre yağlama gerektirmeden atış yapabilmesine olanak sağlamaktadır. El kundağı ve dipçik kısımları uzun ömürlü polimer malzemeden üretilirken, mekanizma ve gövde kısmı yüksek dayanıklı çelikten imal edilmiştir. Bununla birlikte dipçik, tetik mesafesi, kurma kolu ve yanaklık kişiye özel ayarlanabilir özelliğe sahiptir. Milli Sniper Tüfeği uzak mesafelerdeki hedeflere atış yapabilme, yüksek ateş gücü sağlaması ve hızlı nişan alma ile haraketli hedeflerin etkin bir şekilde vurulması için tasarlanmıştır.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.