İl Sağlık Müdürlüğünden yeni proje

İl Sağlık Müdürlüğünden yeni proje
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, “Sağlık Eğitimi Açısından Yenilikçi Yetişkin Eğitimi Modelleri-İnnovative Adult Education Models İn Terms Of Health Education” projesine ilişkin ortak kuruluşlarla ön planlama toplantısı gerçekleştirdi.

82 BİN 60 AVRO HİBE
İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Proje ve Ar- Ge birimi koordinasyonunda Toplum Sağlığı Merkezi koordinatörlüğünde hazırlanmış olan ve Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Gençlik Hizmetleri Başkanlığı tarafından 82 bin 60 Avro hibe ile desteklenmeye değer görülen “Sağlık Eğitimi Açısından Yenilikçi Yetişkin Eğitimi Modelleri-İnnovative Adult Education Models İn Terms Of Health Education” projesine ilişkin ortak kuruluşlarla ön planlama toplantısı gerçekleştirildi. 

TOPLUMUN SAĞLIK OKURYAZARLIĞI ARTACAK
Toplumun sağlık okuryazarlığı seviyesini yükseltmeyi amaçlayan, yetişkin sağlık eğitimi faaliyetlerinin kalitesini arttırmak ve yetişkin sağlık eğitiminde yenilikçi uygulamalar geliştirmeyi hedefleyen projenin bir fikri çıktısı bulunmaktadır. Cep telefonu uygulaması olarak geliştirilecek proje fikri çıktısı; sağlık bilgilerinin yetişkin öğrenicilere ulaştırılmasında kolaylaştırıcı, sağlık bilgilerini kolay anlaşılır hale getiren, hayatın doğal akışına entegre edilerek zaman tasarrufu sağlayan, dijital çağın gereklerine ve yetişkin eğitimine uygun, eğitimde sürekliliği sağlayan etkin ve yenilikçi yetişkin eğitimi modeli olarak toplumun sağlık okuryazarlığı becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlayacaktır.

3 ÜLKE ORTAKLAŞA GERÇEKLEŞTİRECEK
3 ülkenin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje, Avusturya’dan Dr. Taşkıran ve Dr. Varol, Portekiz’den Braga Mobility Open ve Ascredno- Associação Social recreativa e desportiva de Nogueiró kuruluşları ve Türkiye’den ise  Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü ve Orta Anadolu Eğitim Kültür ve Kalkınma Derneği ortaklığında yürütülecek.

Gazete kale / Burak Çalışkan
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.