İftar yemekleri Mobil Aşevi’nden

İftar yemekleri Mobil Aşevi’nden
‘Mobil Aşevi’ uygulaması, Ramazan Ayı’nda da ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor. Mobil Aşevi, Başkan Türkyılmaz’ın talimatları ile vatand


EVLERİNE KADAR BIRAKILIYOR 
ATV’nin sevilen programlarından Müge Anlı ile Tatlı Sert’in sunucusu Müge Anlı, mağdur aileler için Mobil Aşevi uygulamasını hayata geçirmiş ve Türkiye’nin farklı illerinde toplamda 43 adet mobil aşevi kurmuştu. 44’ncü mobil aşevi Yahşihan Belediyesi ve Müge Anlı ortaklığı ile Yahşihan ilçesine kuruldu.   İlk etapta Yahşihan’ın Yenişehir Mahallesi’ne kurulan Mobil Aşevi, ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerine hizmet verdi. 


KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR
Ramazan Ayı’nın gelmesi ile birlikte de Mobil Aşevi, Yahşihan ilçesinde bulunan, ihtiyaç sahibi ve yemek yapmakta zorlanan vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Belirlenen listedeki yemekler, vatandaşların evine kadar bırakılıyor. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, “Yahşihan Belediyesi olarak her zaman halkımızın yanındayız. Ramazan ayı yardımlaşma, bereket ve dayanışma ayı. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in de hadisinde dediği gibi ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ Bu noktadan hareketle Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza iftar yemeği dağıtımı her gün olduğu gibi Ramazan ayında da yapmaya başladık. İnşallah belirlenen listelerimizle erzak dağıtımımızı da gerçekleştireceğiz.” dedi.


İFTARA KISA BİR ZAMAN KALA TESLİM EDİLİYOR
Yahşihan Belediyesi, ilçede yalnız yaşayan ve yemek yapmakta zorlanan ihtiyaç sahiplerine iftar yemeklerini kapılarına bırakıyor. Yahşihan ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahibi ve yemek yapmakta zorlanan 100 kişiye Ramazan ayı sebebiyle 4 çeşit yemeğin yanında hurma, tatlı ve ekmek dağıtımı başladı. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz'ın talimatı ile yemekhanede hazırlanan iftarlıklar belirlenen adreslere dağıtım ekipleri tarafından iftara kısa bir süre kala ulaştırılıyor. 


Haber: Ahmet Gökdemir 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.