İdam geri gelmeli

İdam geri gelmeli
Kırıkkale’deki duyarlı vatandaşlar, Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız çocuğuna yapılan cinsel saldırıya tepki gösterirken, idam cezasının tekrar gelmesini istediler.

Kırıkkale’deki duyarlı vatandaşlar, Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız çocuğuna yapılan cinsel saldırıya tepki gösterirken, idam cezasının tekrar gelmesini istediler.

ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZDİR

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşında bir kız çocuğuna yapılan cinsel saldırıya tepkiler her geçen gün büyüyor. Ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında basın açıklaması yaptı. Samet Arda Bozoğlu ve Aleyna Ersan tarafından sosyal medya üzerinden organize edilen basın açıklamasına özellikle genç kesim büyük destek verirken, Kırıkkaleliler aynı duyarlılığı göstermedi. Duyarlı vatandaşlar adına açıklama yapan Belkız Saydam, “Biz bugün burada toplumsal gerçeklerden bahsedeceğiz. Mesela bulunduğumuz il olan Kırıkkale başta olmak üzere ve tüm Türkiye'nin kanayan yarası olan çocuk istismarı. Çocuk istismarı özellikle son yıllarda feci bir artış göstermiş ve Türkiye’nin şu anki konumu gerçekten içler acısıdır. Milyonlarca çocuğumuzun başta çocukluğu olmak üzere hayalleri ve en vahimi de geleceği çalınmaktadır. Çocuklar bizim geleceğimizdir”

ÇOCUKLAR ÇİÇEKTİR, ÇİÇEKLERİ KOPARMAYALIM

“Biz çocuklarımızı korumadıkça her gün binlerce çiçek solmakta ve geleceğimiz karamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen çocukların cinsel istismarı ile ilgili maddeler yeniden gözden geçirilerek gerekirse cezalar ağırlaştırılmalı hatta 3 Ağustos 2002 yılında kaldırılan idam cezası yeniden yasal zemine oturtulmalı ve bu suçu işleyen failler idam cezası ile cezalandırılmalıdır. Biz birer vatandaş olarak idam cezasının yasal zemine oturtulması talebimiz konusunda ısrarcıyız. Gereğinin yapılmasını ilgili makamlardan talep etmekteyiz. Çocuklar birer çiçektir, çiçekleri koparmayalım ve geleceğimiz olan çocuklara sahip çıkabildiğimiz aydınlık günlerde bir arada olmak dileğiyle” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.