Hüseyin Kâhya dualarla anıldı 

Kırıkkale’nin il olmasında büyük role sahip olan ve MKE arazilerinin kurulması amacıyla arsalarını karşılıksız bağışlayan merhum Hüseyin Kahya Hiçyılmaz, dualar eşliğinde anıldı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI 
Yıllar önce MKE fabrikalarının kurulması amacıyla arsasını bağışlayan merhum Hüseyin Kahya Hiçyılmaz, vefatının 86’ncı yıldönümünde kabri başında dualar eşliğinde anıldı. Anma törenine Vali Yardımcısı Ender Faruk Uzunoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, MKE Genel Müdür Yardımcısı Arel Çağman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Onur Kızılkaya, merhum Hiçyılmaz’ın aile yakınları ve torunları katıldı. 

VATANSEVERLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ 
Nur Camii’nde okutulan mevlidin ardından Hiçyılmaz’ın kabri başında Kur’an-ı Kerim okundu. 
Anma töreninde konuşma yapan Vali Yardımcısı Ender Faruk Uzunoğlu, Hüseyin Kahya’nın büyük bir vatanseverlik örneği sergilediğini dile getirdi. Uzunoğlu, “Vatanseverlik, her milletin olmazsa olmazı olmalı, ve bunu Anadolu’nun birçok şehrinde tarihi süreç içerisinde güzel örneklerini duyuyoruz ve keşfediyoruz. Merhum vatansever, Hüseyin Kahya Hiçyılmaz sadece Hiçyılmaz ailesinin değil, tüm Kırıkkale’nin hatta tüm Türkiye’ye malolmuş bir kişidir” dedi. 


KIRIKKALE OLARAK ASLA UNUTMAYACAĞIZ 
“Sadece bir bölgenin değil, bir ülkenin kaderini değiştirmeye katkı sağlamıştır.1924 yılında verdiği bir kararla, topraklarının büyük bir çoğunluğunu hiçbir karşılık gözetmeksizin devlete hibe ederek ve (MKE) savunma sanayisinin büyük fabrikalarının köyüne yapılmasını sağlayarak, Kırıkköyü'nün Kırıkkale isminde bir Anadolu şehri olmasını sağlayan bilge insan Hüseyin Kahya Hiçyılmaz’ı saygı ve minnetle anıyoruz, mekanı cennet olsun. “ dedi.

Haber: Süleyman Ok (Stajyer)

Foto: Furkan Efe Çokal (Stajyer)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.