Hepimizin yükü kardeşlik

Hepimizin yükü kardeşlik
Yardımeli Uluslararası İnsanı Yardım Derneği Kırıkkale Şubesi  yetim çocukları bir araya getirdi.

ÇOCUKLAR GÜN BOYU EĞLENDİ 
Yardımeli Uluslararası İnsanı Yardım Derneği Kırıkkale İl Temsilciliği tarafından yetim çocuklara yönelik ramazan etkinliği gerçekleştirildi. Hafta sonunda yetim çocuklarla bir araya gelen dernek temsilcileri ilk olarak çocukların bayramlık kılık kıyafet ihtiyaçlarını giderdi. Bayramlık kıyafet heyecanı yaşayan çocuklar, daha sonra oyun alanlarında gönüllerince eğlenme imkanı buldu. Kırıkkale Büyük Şehir Parkında bir süre eğlenen çocuklar, daha sonra dernek yönetimi tarafından hazırlanan iftar sofrasında bir araya geldi. İftar öncesi dilek ve temennilerini paylaşan çocuklar dernek yöneticilerine teşekkür ederken duygu dolu anlar yaşandı.  Programa Dernek Yöneticileri ile birlikte Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Yetkilileri, Yardımeli Uluslararası İnsanı Yardım Derneği Tanıtım ve Basın Koordinatörü Erdoğan Karacakaya  ve yetim çocuklar katıldı. 

BİZİM İÇİN BÜYÜK MUTLULUK 
Her yıl ramazan ayında geleneksel olarak yetim çocuklar için etkinlik düzenlediklerini ifade eden Yardımeli Uluslararası İnsanı Yardım Derneği Kırıkkale İl Temsilcisi Nezahat Bakır, yetim çocukların yaşadıkları mutluluğun kalplerini yeşerttiğini ifade etti. İhtiyaç sahibi insanlara, özellikle çocuklara ulaşmayı kendilerine görev edindiklerini ifade eden Bakır “Yılın her ayında biz şehrimizdeki ihtiyaç sahibi inşalara ulaşarak onlara dokunmak bizim en öncelikli görevlerimiz arasında. Ramazan ayında da her yıl geleneksel olarak yetim çocuklarımızla bir araya gelip onlarla gün boyu birlikte vakit geçiriyoruz. Bu bir yardım eli. Bu kapı aralığından sızan bir mutluluk. Bizlere uzanan elleri tutabilmek bizim için büyük bir mutluluk kaynağı” dedi. 
 

UMUT DOSLUK KARDEŞLİK 
Kırıkkale İl Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte yetim çocuklarla bir arada olmanın kendisine büyük bir heyecan yaşattığını ifade eden Yardımeli Uluslararası İnsanı Yardım Derneği Tanıtım ve Basın Koordinatörü Erdoğan Karacakaya “Kırıkkale Şubesi tarafından her yıl ramazan ayında düzenlenen bu etkinliği yakından takip ediyoruz. Yükümüz kardeşlik, derdimiz mazlumlar, maksadımız hayr. Ramazanı fırsat bilip yürekten yüreğe sevgi, umut, dostluk, kardeşlik ve en önemlisi dua götürmek için bölgelerimizdeki gönüllülerimiz büyük bir emek veriyorlar. Her bir ilimizde, her bir şehrimizde, her bir mahallemizde, her bir sokağımızda, her bir kapımızın arkasında bizleri bekleyen kardeşlerimize ulaşmak adına gece gündüz koşturuyorlar. Yardımelleri olarak hepimizin yükü kardeşlik, hepimizin derdi mazlumlardır” ifadelerini kullandı. 
 

Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.