Helal gıda Kırıkkale’de istihdam kapısı açacak 

Helal gıda Kırıkkale’de istihdam kapısı açacak 
Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği (KIPAKDER), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) ortaklığıyla helal belgelendirme ve helal gıda bilgilendirme semineri düzenlendi.

TALEPLER GİDEREK ARTIYOR 
Gastronomi alanında önemli etkinlikler gerçekleştiren Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği, faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda helal belgelendirme ve helal gıda bilgilendirme adı altında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) ortaklığıyla seminer düzenledi.  Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, dünyada yaşayan yaklaşık 1.9 milyar Müslüman nüfusun helal ürün ve hizmetlerin belgelendirilmesine ilişkin ilgi ve talebin giderek artığını söyledi.

YAŞAM TARZININ BİR GEREĞİDİR 
Tüketilen gıdaların insan sağlığı açısından hijyenik olması gerektiğine de dikkat çeken Telefoncu, "Helal kavramı günümüzde sadece gıda ürünleri ile sınırlı kalmamakta finans, tekstil, eczacılık, ürünleri, kozmetik lojistik ve turizm gibi oldukça geniş bir sektörel yelpazeye hitap etmektedir.  Helal gıda dünyada ve ülkemizde her geçen gün önemi artan bir kavram, dinimizde de yenilmesine içilmesine izin verilen ürünler helal olarak bilinmektedir. Helal gıda insan ve toplum sağlığına uygun yaşam tarzının bir gereği ve İslam dininin bir emridir." dedi.

BU PAYDAN KIRIKKALE FAYDALANMALI 
KIPAKDER Başkanı Özgür Dönmez, “Helal Gıda Sektörü” Dünyada büyük bir önem arz ediyor. Sektörde 2 kat trilyon dolara yakın işlem hacmi var. Bu konuda Türkiye’de 2 milyar dolarlık bir işlem hacmi görülmekte. Bu paydan Kırıkkale’nin faydalanması gerekir. Helal gıda Kırıkkale için ileriki süreçlerde büyük bir istihdam kapısı açacaktır. Helal Akreditasyon Kurumu tarafından verilecek seminerler ile diğer kurumları ve halkımızı da içine katarak Kırıkkale’de “Helal Gıda “ konusunda farkındalık yaratmaya devam edeceğiz” dedi.  Seminerde Helal Akreditasyon Dairesi Başkanvekili Erdem Başdemirci de, HAK'ın faaliyetleri, görev ve yetkileri konularına dair diğer detaylar hakkında bilgiler verdi. 

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.