Hazım Kutay, hayatını kaybetti 

Hazım Kutay, hayatını kaybetti 
Anavatan Partisi 17. ve 18. Dönem Ankara Milletvekili, Kırıkkale’nin il olmasında önemli görevleri üstlenen Hazım Kutay, 89 yaşında hayatını kaybetti. Geçmiş siyaset tarihinde ciddi işlere imza atan Kutay, ölümüyle birlikte s

SİYASETTE BÜYÜK ÇABA GÖSTERDİ 
Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesi nüfusuna kayıtlı 17 ve 18’inci dönem Ankara Milletvekili Hazım Kutay, 89 yaşında hayatını kaybetti. Geçmiş dönemlerde Kırıkkale’nin il olması noktasında büyük gayret ve çabaları olan Kutay, şehrin geçmiş dönemlerde büyük yatırımlar almasında da öncü olmuştu. Ölümüyle birlikte sevenlerini üzen Kutay’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır niyaz ederiz.


MİLLETVEKİLİ HAZIM KUTAY KİMDİR?
Maliyeci, İş adamı, siyasetçi, XVII. ve XVIII. Dönem Ankara Milletvekili. 1933, Yahşihan / Kırıkkale doğumlu. Baba adı Mehmet Mahir, anne adı Nuriye. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Serbest ticaretle uğraştı. Kırıkkale Ticaret Odası Meclis Başkanı, Belediye Encümen Üyesi ve Meclis Başkanı, Ankara İl Genel Meclisi Üyesi olarak görev yaptı.   Hazım Kutay, 1983 ve 1987 genel seçimlerinde ANAP’tan XVII. ve XVIII. Dönem (29.11.1987 – 20.10.1991) Ankara Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. XVII. Dönem Sayıştay Komisyonu Başkanı olarak görev üstlendi. Evli, 2 çocuk babası. Almanca biliyor.”


Haber: Ahmet Gökdemir 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.