‘Hasandede Üzümü’ koruma altına alınıyor

‘Hasandede Üzümü’ koruma altına alınıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kırıkkale’ye özgü olan ‘Hasandede Üzümünü’ çeşitlendirmek ve üzümün verim kalitesini artırmak adına bir çalışma başlattı. 

ÜZÜM ÇEŞİTLERİ KORUMA ALTINA ALINACAK
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü iş birliği ile Kırıkkale’ye özgü olan Hasandede Üzümünün kalitesini artırmaya yönelik bir proje başlatıldı. Ayrıca, Hasandede Üzümüne yönelik çeşitlendirmenin de yapılacağı bu projede, üzüm çeşitlerini koruma altına almak ve gelecek yıllarda kurulacak bağlarda bu üzüm çeşitlerini kullanmak amacı ile de çalışmalar başladı. 

ÜZÜM ÇEŞİDİMİZİN GELECEĞİNİ GARANTİ ALTINA ALACAĞIZ
Konuya ilişkin değerlendirme toplantısı düzenleyen Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu, Doç. Dr. Adem Yağcı, Dr. Duran Kılıç, Ziraat Müh. Fatih Çiçekli ve Ziraat Müh. Hüseyin Topal ile makamında bir araya geldi. Burada açıklama yapan Yılmaz; “Bakanlığımızın bu projesi ile ilimizde yaygın olarak yetiştirilen ve tercih edilen Hasandede üzüm çeşidimizin korunması, geliştirilmesi ve en verimli fidanların oluşturulması amaçlanıyor. Bu sayede üreticimize yüksek verimli, kaliteli fidanlar temin ederken üzüm çeşidimizin geleceğini de garanti altına alacağız.” şeklinde konuştu.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.