Hareketli ol sağlıklı kal

Hareketli ol sağlıklı kal
Sağlık Bakanlığı “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından “Hareketli Ol Sağlıklı Kal” projesi hazırlandı.

HALKIN SAĞLIĞININ KORUNMASI

Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ortaklığında yürütülen projenin amacı il genelindeki sağlık personelinin obezite ve riskleri hakkında bilgi düzeylerinin arttırmak ve sağlıklı beslenme ile düzenli fiziksel aktivite yapma alışkanlığı kazandırmak.  Projenin detaylarından bahseden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi “Hedef grubu olan sağlık personelinin; halkın sağlığının korunması ve geliştirilmesinde rehberlik yapması, tedavi hizmetlerinde görev alması, toplum sağlığının korunmasında önderlik etmesi ve örnek olması sebebiyle öncelikle kendi sağlıklarına dikkat etmeleri, kendi sağlıklarını olumlu ya da olumsuz etkileyecek her türlü faktörün farkında olmaları gerekmektedir.

OBEZİTE DURUMLARI TESPİT EDİLECEK

Proje kapsamında Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarında, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ve Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde görev yapmakta olan sağlık personeline öncelikle yüz yüze “Kırıkkale’de Sağlık Çalışanlarında Obezite Farkındalık ve Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi” anketi uygulanarak personelin beslenme alışkanlıkları ile fiziksel aktivite düzeyleri ve obezite durumları tespit edilecek.

DÜZENLİ FİZİKSEL AKTİVİTE

“Akabinde ise Beden Kitle İndeksi (BKİ) 30 ve üzeri hesaplanan personele bireysel beslenme ve egzersiz programları uygulanacak. Proje süresince elde edilen veriler kayıt altına alınarak analiz edilecek ve raporlandıktan sonra yayın haline getirilecek. Proje ile personelde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam farkındalığı oluşturmak, düzenli fiziksel aktivite yapma alışkanlığı kazandırmak, hayat kalitesini arttırmak, obezite ile mücadele çalışmalarına kurumsal olarak destekte bulunup koruyucu sağlık hizmetlerine, dolayısıyla ülke ekonomisine ve sosyal yaşantıya katkı sağlamak hedeflenmektedir.” denildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.