Güzel sanatlar liselerine yeni bir alan daha ekleniyor

Güzel sanatlar liselerine yeni bir alan daha ekleniyor
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından güzel sanatlar liselerinde 2022-2023 eğitim öğretim döneminde tiyatro bölümü açılacağı duyuruldu.

TİYATRO EĞİTİMİ VERİLECEK 
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından güzel sanatlar liselerinde 2022-2023 eğitim öğretim döneminde tiyatro bölümü açılacağı duyuruldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Öğrencilere güzel sanatlarla ilgili temel bilgi ve beceriler kazandırmak ve bu alanda nitelikli insan yetiştirmek için faaliyet gösteren resmî güzel sanatlar liselerinde artık tiyatro eğitimi de verilecek." denildi.


NİTELİKLİ KİŞİLER YETİŞECEK 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Resim ve müzik gibi sanat dallarında yetenekli öğrencilerin ilgi ve becerileri doğrultusunda ortaöğrenim görmelerini amaçlayan güzel sanatlar liselerine yeni bir alan daha ekleniyor. Öğrencilere güzel sanatlarla ilgili temel bilgi ve beceriler kazandırmak ve bu alanda nitelikli insan yetiştirmek için faaliyet gösteren resmî güzel sanatlar liselerinde artık tiyatro eğitimi de verilecek. 


UYGULANMAYA BAŞLANILACAK 
Bazı özel güzel sanatlar liselerinin bünyesinde bulunan tiyatro bölümlerinin resmî güzel sanatlar liselerinde de yer alması, bu alandaki fırsat eşitsizliğinin giderilmesini sağlamış olacak. Bu kapsamda, Tiyatro bölümü için haftalık ders çizelgesi taslağı oluşturuldu. Çizelgede yer alan dersler, yükseköğretimle uyumları göz önünde bulundurularak belirlendi."  Tiyatro bölümlerine ait ders çizelgesinin, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde uygulanmaya başlayacağı kaydedildi.  


Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.