Green Card başvurusu için gerekenler nelerdir? Green Card nedir?

Green Card başvurusu için gerekenler nelerdir? Green Card nedir?
 Haber Merkezi
Dünyanın her yerine olduğu gibi Türkiye’de de bazı vatandaşlar, fırsatlar ülkesi Amerika’ya gidebilmenin ve orada yaşayabilmenin hayallerini kuruyor.

GREEN CARD NEDİR?

Öncelikle Green Card nedir? Sorusunun cevabına bakalım. Green Card, Amerikan Hükümeti tarafından verilen ve Amerika’da daimi oturma izni imkanınızın olduğunu gösteren bir belgedir. Green Card sahibi olan insanlar, Amerikan vatandaşları ile aynı haklara sahip olabilirler. Bu belgeye sahip olanlar, Amerika’ya yerleşebilme ve ömür boyu orada yaşamanın yanı sıra, oy kullanma, iş yeri açma ve hatta devlet memuru olabilme haklarına bile sahiptirler. Green Card sahipleri, Amerika’ya yerleştikten sonra, 5 yıl içerisinde tam vatandaşlığa geçebiliyor.

GREEN CARD ALACAK KİŞİLER İNGİLİZCE BİLMELİ Mİ?

Green Card başvurusu yapacak olan insanların merak ettiği şeylerden biri de İngilizce zorunluluğunun olup olmadığı. Green Card başvurusu yapacak kişilerde İngilizce bilme zorunluluğu bulunmuyor. Ancak, Green Card başvurusu onaylanan kişilerin İngilizce yeterliliği sağlaması gerekiyor.

GREEN CARD BAŞVURUSUNDA ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

1-Amerika, Green Card başvurusunda bulunan kişilerin lise veya dengi bir okuldan mezun durumda olmasını şart koşmaktadır. ABD Green Card başvurusunda bulunan kişiler aynı zamanda son 5 yıl içerisinde uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az 2 yıl çalışmış olmalıdır.

2-Green Card kurasına katılmak isteyen kişiler başvurularını Ekim -Kasım aralığında yapmalıdır.

3-ABD Green Card başvurusunda bulunacak kişiler yalnızca 1 kez başvuru yapma hakkına sahiptirler. Aynı kişi adına birden fazla başvuru yapılması durumunda kişinin tüm başvuruları geçersiz olacaktır.

4-Green Card başvuru işlemleri www.dvlottery.state.gov adresinden online olarak yapılmaktadır. Amerika Green Card başvurusu yapılırken başvuru sahibinin kimlik bilgileri, vatandaşı olunan ülkeye ilişkin bilgiler ve varsa eş ve çocuklara dair bilgiler ibraz edilmelidir. Başvuruda kullanılacak fotoğraf sitede talep edilen özelliklere uygun olarak yüklenmelidir.

5-Ülkenin, Amerikan hükûmetince Green Card başvurusu yapabilen ülkeler arasında belirlenmiş olması. Türkiye, bu hakka sahip olan ülkelerdendir.

6-18 yaşını geçmiş olmak. 18 yaşından küçük kişiler, ebeveynlerinin denetiminde başvuru yapabilmektedir.

7-Başvuru sonrasında verilen numarayı mutlaka saklamak gerekmektedir.

GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ABD Freetown Büyükelçiliği, Green Card başvurusunun nasıl yapılacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurumdan yapılan açıklamada, DV 2024 Green Card başvuru işlemlerinin 5 Ekim 2022 tarihinde başlayacağı, 8 Kasım 2022 tarihinde sona ereceği belirtildi. Vatandaşlar, https://dvlottery.state.gov internet sitesi üzerinden başvurularını ücretsiz bir şekilde yapabilirler. Siteye giren vatandaşlar, karşısına çıkan soruları doğru bir şekilde cevaplamalıdır ve istenilen bilgileri eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurmalıdır. Sitede yapılan başvuru sürecinin tamamının ise İngilizce olduğu unutulmamalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.