Google, Kırıkkale’nin hareketlilik raporunu paylaştı

Google, Kırıkkale’nin hareketlilik raporunu paylaştı
Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında, Türkiye’de yaşanan hareketliliğin raporunu paylaştı. Kırıkkale’nin de yer aldığı raporda, ev, iş yeri ve marketler gibi yerlerde yaşanan hareketlilik yüzdesine yer verildi. 

MARKET VE ECZANELERDE HAREKETLİLİK ARTTI
Google tarafından paylaşılan verilere göre, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı zaman diliminde Kırıkkale’de bulunan market ve eczanelerde, kısıtlama öncesine kıyasla hareketliliğin yüzde 16 arttığı görüldü. Ancak bu artışın saat 17.00’den sonra ciddi oranda azaldığı gözlerden kaçmadı

TOPLU TAŞIMA KULLANIMI AZALDI
Paylaşılan verilere göre, çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonunda Kırıkkale’de bulunan toplu taşıma araçlarında, kısıtlama öncesine kıyasla hareketliliğin yüzde 25 azaldığı görüldü.

İŞ YERLERİNDE HAREKETLİLİK YÜZDE 33 AZALDI
Kısıtlama öncesi veriler ile kısıtlama sırasındaki verileri karşılaştırarak bir rapor ortaya çıkaran Google, kısıtlama sırasında Kırıkkale’de bulunan iş yerlerinde hareketliliğin yüzde 33 azaldığını aktardı.

KONUTLARDAKİ HAREKETLİLİK ARTTI
Google tarafından paylaşılan verilerde kısıtlama sırasında konutlarda yaşanan hareketliliğin yüzde 10 arttığı görüldü. Google Haritalar uygulamasındaki konum verileri ile raporu oluşturan Google, kısıtlamaların toplum hareketliliğini nasıl değiştirdiğini gözler önüne serdi. 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.