Gölde boğulan sahibini umutsuzca bekledi

Gölde boğulan sahibini umutsuzca bekledi
Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde sulama göletine düşen Afganistan uyruklu çobanı arama çalışmaları esnasında gölet kenarında sahibini bekleyen köpeğin çaresizliği fotoğraflara yansıdı. Çobanın göletten çıkmasını bekleyen köpek zaman zaman suya girerek bir şekilde arama çalışmalarına katıldı.

GÖLET KENARINDA SAHİBİNİ BEKLEDİ
Geçtiğimiz Pazar günü Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde yaşanan boğulma olayının arkasından ayrı bir hikaye daha çıktı. Sulama göletine düşen koyunlarını kurtamak için Afgan uyruklu çoban hiç düşünmeden gölete girdi. Koyunlar kendilerini bir şekilde kurtarıp sudan çıkarken, onları kurtarmak için suya giren Afganistan uyruklu Muhammed Nadir Mis ise suda kayıplara karıştı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Kırıkkale Belediyesi Su Altı Kurtarma ekipleri uzun uğraşlar sonucunda talihsiz çobanın cansız bedenini sudan çıkardı.

GÖZLERİNİ AYIRMADAN ÇALIŞMALARI TAKİP ETTİ
Ekipler giydikleri özel kıyafetlerle suyun altında kayıp olan çobanı ararken çoban köpeği ise bir an olsun sulama göletinin yanından ayrılmadı. Çoban Köpeği ile Afgan uyruklu Mahummed Nadir ile arasında derin bağ olduğunu söyleyen köylüler, kurturma çalışmaları boyunca köpeğin umutsuz bekleyişini sürdürdüğünü ifade etti. Zaman zaman suya giren ve havlayarak çalışanlara yön göstermeye çalışan çoban köpeğinin hüzünlü hali fotoğraflara da yansıdı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.