Göç idaresi açıkladı! İşte Kırıkkale’deki Suriyelilerin sayısı

Göç idaresi açıkladı! İşte Kırıkkale’deki Suriyelilerin sayısı
Yaklaşık 11 yıl önce Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen mülteciler ülkenin gündemi haline geldi. Geri gidecekler, kalacaklar derken hangi ilde kaç Suriyeli bulunduğu soruları merak konusu oldu.

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA 
Ülkelerine yaşanılan savaş nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kalan mültecilerine geçmiş yıllarda kapılarını açan Türkiye’nin bugünlerde ki konusu Suriyeliler. Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli vatandaşların dönüşü için gerekli hazırlıklar tamamlanırken, ülkemizde ise hangi ilde kaç Suriyeli vatandaşın yaşadığı gündeme getirildi. Suriyeli vatandaşları güvenli bölgelere yerleştiren Türkiye, onların bazılarının yine güvenli şekilde ülkelerine dönmelerini sağladı. 

EVLERE DÖNÜŞ İÇİN PLAN HAZIR 
Afganistan'da yaşanan olaylar ve Ukrayna-Rusya savaşı ile birlikte göç sorunu artmaya başlarken, ülkemizdeki Suriyeli vatandaşlar son zamanların tartışma konusu oldu. Bazı kesimler Suriyelilerin dönüş vaktinin geldiğini söylerken, en net açıklama ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 milyon Suriyelinin evlerine dönüşü için planın hazır olduğunu söyledi.

KIRIKKALE’NİN ORANI AÇIKLANDI 
Bu hazırlanan plan 8 aşamalı olacak ve ülkemizde yaşayan Suriyeliler geri dönecek. Ancak bu plan devreye girene kadar, ülkemizin hangi ilinde kaç Suriyeli vatandaşın olduğu merak edilmeye başlandı. Bu illere dair detayları İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinden yayınlandı. Resmi açıklamaya göre Kırıkkale’de 28 Nisan 2022 tarihi itibariyle 1968 kayıtlı Suriyeli yaşıyor. Suriyeli sayısı nüfusa oranla yüzde 0.71 olarak belirlendi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.