Genç Ve Doğal Bir Görünüm İçin Botox Etkili Çözümler Sunuyor

Genç Ve Doğal Bir Görünüm İçin Botox Etkili Çözümler Sunuyor
 Haber Merkezi
Botox İstanbul ve hemen tüm şehirlerimizde son yılların en çok tercih edilen ve en etkili sonuçlar alınan medikal estetik prosedürlerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Botox İstanbul ve hemen tüm şehirlerimizde son yılların en çok tercih edilen ve en etkili sonuçlar alınan medikal estetik prosedürlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Aynı şekilde son zamanların diğer popüler medikal prosedür olan Lipoliz İstanbul ve diğer şehirlerimizde giderek daha çok tercih ediliyor. Bununla birlikte gerek botox gerek lipoliz gerek diğer medikal estetik prosedürlerde etkili, sağlıklı ve doğal sonuçların alınabilmesi için uygulamanın mutlaka alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından uygulanması gerekiyor. Doğru kişiler tarafından doğru yöntemlerde uygulandığı takdirde medikal estetik prosedürler yaşlanma etkilerini yavaşlatmaya ve daha estetik bir görünüme sahip olmaya fayda sağlıyor. Uzm. Dr. Şafak Göktaş medikal estetik alanında başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkan bir isim olarak görünümüne özen gösteren pek çok kişinin başvurduğu ilk adres oluyor.

Botox kırışıklıkların giderilmesi amacıyla en sık uygulanan tedavilerden biridir. Yaş alma, stresi çevresel etkenler ve yaşam şekli nedeniyle ortaya çıkan erken yaşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılması için son derece etkilidir. Enjeksiyon yöntemiyle uygulanan botox prosedürü çoğunlukla alın bölgesinde, kaşların arasında, ağız çevresinde ve göz çevresinde bulunan çizgilerin giderilmesinde kullanılır. Botox enjeksiyonunda kullanılan madde Clostridium Botulinum isimli bir bakteriden elde edilir. Yalnızca ince çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesinde değil aşırı terleme ve başka tıbbi sorunların tedavisinde de kullanılabilir.

Botox Enjeksiyonu Farklı Bölgelere Uygulanabilir

Alın, göz çevresi, kaşların arası gibi bölgelerin yanı sıra; gülünce diş etleri ortaya çıkan kişilerdeki diş eti görünümünün azaltılma amacıyla üst dudak ve burun birleşimine de botox yapılabilir. Aynı şekilde aşırı derecede diş sıkma ya da diş gıcırdatma sorunu yaşayan kişilerde de üst ve alt çenenin birleştiği yerlere yakın kaslardaki kasılmanın azaltılabilmesi için Masseter botox prosedüründen yararlanılabilir. Böylece dişlerin sıkılmasının buna bağlı olarak da diş kökü kaybı ve gerilim tipi baş ağrıları yaşanması engellenebilir.

Botox enjeksiyonu, aşırı terleme tedavisi amacıyla ayak tabanı, koltuk altı ve avuç içi bölgelerine de yapılabilir. Koltuk altına botox enjeksiyonu lokal anestezik kremler sürülerek gerçekleştirilebilir. Avuç içi ve ayak tabanına yapılacak enjeksiyon, daha ağrılı olabileceği için genellikle hafif bir sedasyon altında tamamlanır. Enjeksiyonun etkisi tek seansta 1 yıl sürer. Bu uygulamanın koltuk altına yapılmasıyla birlikte bölgedeki gevşemelere karşı da etkili olması mümkündür.

Botox enjeksiyonu genellikle 10-15 dakika içinde tamamlanır. Uygulamadan ortalama 48-72 saat sonra etki hissedilmeye başlanır. Elde edilecek sonucun son haline erişmesi yaklaşık 10 gün içinde gerçekleşir. Üst yüze ve boyun bölgesine yapılan botox uygulamaları, botox enjeksiyonunun yapıldığı kasın ne kadar aktif olduğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte ortalama etki süresi 3-6 aydır. Aşırı terleme tedavisine yönelik botox enjeksiyonu 8-16 ay süreyle etkilidir.

Botox enjeksiyonu yaptırmak isteyen kişilerin ileri derecede alerjik ya da nörolojik hastalıkları varsa öncelikle doktorlarından onay almaları gerekir. Alerjik hastalığı olan kişilerde ilk olarak deri testi yapılır. Herhangi bir kızarıklık ya da kabarıklık oluşup oluşmadığı tespit edilir. Sorun oluşmadığı takdirde botox yapılabilir. 18 yaş üzerinde olup enjeksiyona engel bir durumu olmayan herkese botox uygulanabilir. Bununla birlikte uygulama dozu kişi özelinde, ihtiyaçlara göre belirlenir.

Hamilelik ve emzirme döneminde olmayan, botox enjeksiyonu ile giderilebilecek sorunları olan ve herhangi bir ciddi sağlık sorunu yaşamayan kişiler botox yaptırabilir. Botox enjeksiyonu sinir iletimini keserek etki eder. Salındığı noktalarda, sinir iletiminin kaslara ulaşmasını engelleyerek cilt üzerinde rahatsızlığa neden olan yaşlanma etkilerinin, kasların aşırı kasılmasından kaynaklanan migren, kas ağrıları ve aşırı terleme sorununun da çözülmesini sağlar. Botox tedavisi sinir iletiminin kaslara ve üst dokulara ulaşmasını kesintiye uğratmakta olup tedavinin etkisi 4-6 ay kadar sürer.

Botox Nasıl Yapılır?

Botox tedavisi, cilt altına enjeksiyon yöntemiyle uygulanır. Hedeflenen bölgeye ulaşılınca söz konusu noktaya ilaç az az bırakılır. Tedaviden önce hastanın çizgiler, kırışıklıklar, migren ya da aşırı terleme ile ilgili şikayetleri detaylıca tespit edilir. Yaşanan sorunun tipine ve derecesine göre uygulama yapılacak alan ve doz belirlenir. Enjeksiyondan önce uygulama bölgesine lokal anestezik etkili krem sürülür. Etki edince kremin fazlası cilt üzerinden temizlenerek cildin kuru ve temiz olması sağlanır.

İşlem tamamlandıktan sonra uygulama bölgesine medikal kremler sürülür ve soğuk uygulanır. Böylece enjeksiyondan sonra ortaya çıkması olası hafif şişlikler ve kızarıklıklar önlenebilir. Aynı zamanda enjeksiyon sırasında iğnenin batmasından kaynaklanabilecek olan noktasal kanlanmalar da giderilebilir.

Botox kolay ve pratik bir enjeksiyon süreci olduğundan hasta günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir. Hasta uygulamadan sonra belirli bir süre başını öne eğmemeli, uygulama bölgesine masaj yapmamalı, sauna ve hamam gibi aşırı sıcak ortamlarda bulunmamaya özen göstermelidir. Aynı şekilde belirlenen süre boyunca uygulama bölgesi makyaj malzemeleriyle temas ettirilmemelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.