Gelecek için sıfır atık

Gelecek için sıfır atık
​​​​​​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık Projesi’ kapsamında Kırıkkale’de de program yapılacak.

BUGÜN YAPILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hayata geçirilen, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri içerisinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılmasını hedefleyen ’Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık Projesi’ bugün saat 14.00’te İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilecek.

ÇALIŞMALAR YAYGINLAŞACAK

Konu hakkında yapılan açıklamada; “Doğal kaynaklardan oluşan üretim, insanlığın tüketim hızına yetişemiyor. Evsel atık miktarı 1995’te 17 milyon ton, 2015’te bu miktar 31 milyon tona çıktı ve 2023’te 38 milyon tona ulaşması bekleniyor. 2023 hedefleri; çevre politikalarını kalkınma politikalarıyla entegre etmiş, enerji verimliliğini yaygınlaştırmış, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarını arttırmış ve yüksek yaşam kalitesiyle refahı vatandaşlara sunabilen bir ülke.”

ENERJİ GERİ KAZANIM AMACI

“Ülkemizde faaliyet gösteren 55 çimento fabrikasının 35’inde bakanlığımızdan alınan izin, lisanslar kapsamında 2004’ten bu yana atıklar enerji geri kazanım amacıyla kullanılmaktadır. Bu kapsamda yaklaşık 600 bin ton atık bu tesislerde kullanılmıştır. Tehlikeli atık kazanım tesis sayısı 2003 yılında 18 iken bugün 468’e ulaşmıştır. Hali hazırda ülkemizde 2 binden fazla geri kazanım tesisiyle atıklarımızı ekonomiye geri kazandırıyor, çevremizi ve doğal kaynaklarımızı koruyoruz” denildi


sifiratik.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.