Geleceğin mühendisleri mezun oldu

Geleceğin mühendisleri mezun oldu
​​​​​​​Akademik alanda önemli çalışmalar gerçekleştiren Kırıkkale Üniversitesi, 2018-2019 eğitim ve öğretimin dönem sonunda Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik bölümü öğrencilerini mezun etmenin mutluluğunu yaşadı.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANI DOĞU: “ÜLKENİZ VE MİLLETİNİZ İÇİN EN GÜZEL İDEALLER PEŞİNDE MÜCADELE EDİN”

 

 

DUYGUSALLIK VE SEVİNÇ BİR ARADA

Bu zamana kadar mühendislik mesleğine birçok öğrenci kazandıran Kırıkkale üniversitesi, 2018-2019 akademik yılı mezuniyet töreniyle yeni dönemde öğrencilerini mezun ederek meslek hayatına yolcu etti.  Spor salonunda gerçekleştirilen mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Coşkunun ve duygusallığın bir arada yaşandığı yemin töreninde, yüzlerce öğrenci mezun olmanın haklı sevincini yaşadı.

ÜLKEMİZİN SİZLERE İHTİYACI VAR

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Doğu, "Bugün sizin en mutlu günlerinizden bir tanesi, hepinizi tebrik ederim. Elektrik-elektronik mühendisliği bölümünden mezun olan arkadaşlarımızı meslek hayatlarına uğurlamak için bir aradayız. Öncelikle anne ve babalara seslenmek istiyorum. Bu gurur günü sizlerin de gurur günüdür. En büyük zahmeti sizler çektiniz, gözbebeği evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz.

Bizlerde bugün evlatlarınızı bir mühendis olarak sizlere teslim edebilmenin sevincini yaşıyoruz.”

BU MEZUNİYET SİZİN GURUR GÜNÜNÜZDÜR

“Evlatlarınız sizlerin desteğiyle bir mühendis oldular. Bugün evlatlarınızla iftihar günüdür. Mühendislerimizi ve sizleri tebrik ediyorum. Değerli akademisyen arkadaşlarım. Bu ülkenin mimarı sizlersiniz. Sizlere emanet edilen gençleri, mesleği eğitimlerin yanında kendisi ve ülkesi için sorumlu, idealleri olan birer genç olarak yetiştirmek için emek sarf ettiniz. Fakültemize gelen bu gençleri, bir fidana dönüştürdünüz. Bu fidanlar ülkemiz için yetişecek ve önemli birer ağaç olacaklar.”

HEPİNİZİN YOLU AÇIK OLSUN

“Sizlere elektrik ve elektronik eğitimleri vermenin yanında tecrübelerimizi paylaştık. 4 yıl önemli bir öğrenim birlikteliğinden geçtik. Gece gündüz ders çalıştınız ve elektrik-elektronik mühendisi olmayı hak ettiniz. Meslektaşlarım sizleri tebrik ederim. Ülkenizi sevin, bu ülkenin sizlere ihtiyacı var, sizin de bu ülkeye ihtiyacı var. Sahip çıkacak ikinci bir Türkiye yok, sahip çıkmak için ikinci bir hayatınız da olmayacak. Hepinizin yolu açık olsun. Ülkeniz ve milletiniz için en güzel idealler peşinde mücadele edin” dedi.

ÇABA VE GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

Mezun olan öğrenciler adında konuşma yapan Tuğba Sarıtaç, eğitim hayatları boyunca emeği geçen herkese teşekkür etti. Sarıtaç, “Yıllar boyunca vermiş olduğumuz emeklerimizin karşılığını bugün burada mezun olarak alıyoruz. İnşallah ülkemiz için güzel işlere imza atacağız. Mezun olduğumuz bölümün gelecekte idealleri olan yeni nesil olarak hedeflerimize ulaşmak anlamında en iyi çaba ve gayreti göstereceğiz” dedi.

MÜHENDİS ŞEYMA YAZAN DİPLOMASINI ALDI

Konuşmaların ardından fakülte yönetiminde görev alan eğitimciler tarafından mezun olan mühendislere diplomaları takdim edildi. Dereceye girenler arasında Mühendis Şeyma Yazan, diplomasını araştırma görevlisi Yağmur Arıkan’dan aldı.  Daha sonra mezun olan mühendisler hep birlikte keplerini havaya fırlattılar. Renkli görüntülerin ve duygusal anların bir arada yaşandığı etkinlikte, mutluluklarını ölümsüzleştirmek isteyen çiçeği burnunda mühendisler bol bol hatıra fotoğrafı çekindiler.

Kaynak: İl Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.