"Geleceğim Mesleğim" konferansı

"Geleceğim Mesleğim" konferansı
TR71 bölgelerinin kalkınması amacıyla çalışma gerçekleştiren ve Kırıkkale’nin de bulunduğu Ahiler Kalkınma Ajansı, ‘Geleceğim Mesleğim Konferansları’na başladı.

TR71 bölgelerinin kalkınması amacıyla çalışma gerçekleştiren ve Kırıkkale’nin de bulunduğu Ahiler Kalkınma Ajansı, ‘Geleceğim Mesleğim Konferansları’na başladı.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM

2018 yılı sonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde yerel ve ulusal düzeydeki paydaşlarla yapılan istişareler neticesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 Eğitim Vizyonu’na da paralel olarak 2019 yılında Kalkınma Ajanslarının teması “Mesleki ve Teknik Eğitim” olarak belirlenmiş ve bu kapsamda çeşitli faaliyetler gerçekleştirmesi planlandı.

HEDEFLERE ULAŞMAYI AMAÇLIYOR

Bu faaliyetler; mesleki ve teknik eğitime atfedilen değerin artırılması, mesleki ve teknik eğitimde rehberlik erişim imkânlarının artırılması, yeni nesil müfredatların geliştirilmesi, eğitim ortamları ve insan kaynaklarının geliştirilmesi ile mesleki ve teknik eğitimde eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin güçlendirilmesi gibi hedeflere ulaşmayı amaçlıyor.

ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURULACAK

Bu faaliyetlerden biri de 81 ilde konferans/seminer düzenlenmesidir. Bu konferanslarda mesleki eğitimin önemini vurgulamak ve velilere/öğrencilere meslek lisesi kariyer imkânlarını tanıtmak amaçlanmaktadır. Ayrıca bu konferanslarda meslek okullarından mezun olmuş başarılı iş insanları da öğrencilerle buluşturulacak.

ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARILDI

Bu doğrultuda Ahiler Kalkınma Ajansı’nın faaliyet alanında bulunan TR71 Bölgesi illerinde (Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde) 21-25 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilmek üzere konferans programları hazırlandı. Açılış konferansı ise AHİKA Kırşehir Yatırım Destek Ofisi organizasyonu ile Kırşehir Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde yapıldı. Konferans Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir TSO Başkanı Mustafa Yılmaz ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol İle Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz’in katılımıyla gerçekleştirildi.

ÇALIŞMA HAKKINDA SUNUM

Kırşehir merkez ve ilçelerinde bulunan bütün Meslek Lisesi öğrencilerinin ve velilerinin dinleyici olarak davet edildiği konferansta, ÇEMAŞ Döküm San. A.Ş. Genel Müdürü Kaan Özkan ve Pegasus Havayolları Teknik Eğitim Müdürü Ergin Esi iş yaşamlarındaki başarı hikayelerini öğrencilerle paylaştı. Konferans Eğitimci-Yazar Ahmet Şerif İzgören’in öğrencilere yönelik sunumu ile sona erdi.

KIRIKKALE’DE DÜZENLENDİ

Kırıkkale'de düzenlenen ÜNİKOP 7. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu'nun ardından bölge üniversite rektörlerinin katıldığı toplantıda ÜNİKOP 2020 Dönem Başkanlığına KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya seçildi. Dönem Başkanlığını değerlendiren Karakaya, ÜNİKOP'un 13 üye üniversitesi, 10 bini aşkın öğretim görevlisi ve 350 bin öğrencisi ile büyük bir çalışma alanı olduğunu ifade etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.