GastRota Yahşihan Yemek Yarışması, Podium’da Başlıyor

GastRota Yahşihan Yemek Yarışması, Podium’da Başlıyor
Yahşihan’ın unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini tekrar gün yüzüne çıkarmak amacı ile “Gast Rota Yahşihan” isimli yemek yarışması başlıyor. Yahşihan Belediyesi ve Podium AVM tarafından organize edilecek yarışmaya başvurular başladı. Yarışmada birinci olan kişiye  10 bin lira ödül verilecek.

ELEMELER 17 KASIM’DA
Kırıkkale şefini arıyor. Yahşihan Belediyesi ve Podium Alışveriş Merkezi işbirliği ile ‘Kırıkkale Podium’da Şeflerini Arıyor’ sloganı ile yöresel yemek ve gastronomi yarışması düzenlenecek. Gast Rota Yahşihan’a 9 Kasım’da başlayan başvurular 16 Kasım’da sona erecek. Yarışmada 1.’ye 10 bin lira, 2.’ye 5 bin lira ve 3.’ye de 2 bin lira ödül verilecek. Podium Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşecek yarışma için 17-18 ve 19 Kasım’da seçmeler yapılacak. Yarışmanın jüri heyeti; Gastronomi Şefler Federasyonu Divan Başkanı Hüseyin Şipal, Guinnes Rekortmeni Şef Mahmut Dolmacı, Akademisyen Dr. Aylin Nalçacı İkiz, Gazeteci Murat Bulut ve Yahşihan Belediyesi’nden Seda Kapsuk’tan oluşuyor. 

BÜYÜK EMEK VAR
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yarışma hakkında yapmış olduğu açıklamasında, “İlçemizde sosyal faaliyetlerin etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalışmaktayız. Çalışmalarımızı sürdürürken vatandaşlarımızın görüş ve katılımları bizim için önem arz etmektedir.  Nitekim bu anlayış doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz gelişimde vatandaşlarımızın da büyük emeği bulunmaktadır. Gastrota Yahşihan Projesi, bu amaç doğrultusunda vatandaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Projemiz ile Yahşihan’ın unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri tekrar gün yüzüne çıkarılmıştır. Böylece hem Türk kültürüne katkı sağlamak hem de ilçemiz Yahşihan’ın kültürel ve turistik tanınırlığını artırma fırsatını bulduğumuza inanmaktayım.”

"ESKİ NESİLLERİN YEMEKLERİ TESPİT EDİLDİ"
Türkyılmaz, “GastRota Yahşihan projemiz ile Yahşihan Merkez ve yedi köyünde saha çalışması yapılmış, ilçemizde eski nesillerin pişirdiği yemekler tespit edilmiştir. İlçemize ait lezzetlerin tekrar canlandırılması için projemiz çerçevesinde bir akademik çalışmanın yanı sıra bir de belgesel çekimi yapılmıştır. Ortaya çıkan lezzetlerden ise Yahşihan’ı markalaştırmak için bir menü hazırlanmıştır. Belediyemiz ve Podium AVM tarafından organize ettiğimiz bu yarışma sayesinde vatandaşlarımız hem yemeklerimizi tanıyacak hem de yarışma imkânı bulacak. Yahşihan’ın kültürel mirasına eşsiz bir katkı sağlayacak bu projenin gerçekleştirilmesi esnasında emeği geçen belediye personelimizin yanı sıra gösterdikleri misafirperverlikle bizleri onurlandıran vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. İlçemizin gelişimini ve tanınırlığını artıracak yeni projelere de aynı şevk ve azimle girişeceğiz.” ifadelerini kullandı.


618baca98bd22-GastRota Yahşihan Yemek Yarışması Podium’da Başlıyor (2).jpg

618baca9a623d-GastRota Yahşihan Yemek Yarışması Podium’da Başlıyor (1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.