Etiler Kavşağı, Kırıkkale’ye çok yakıştı!

Etiler Kavşağı, Kırıkkale’ye çok yakıştı!
Şehir trafiğini rahatlatarak, Etiler Köprülüğü Kavşağı projesini hayata geçiren Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale halkından tam not aldı.

TRAFİĞİ RAHATLATAN BÜYÜK PROJE
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın dev projeleri arasında yer alan Etiler Köprülü Kavşağı, tamamlanmasıyla birlikte tamamen hem alt hem de üst yoluyla trafiğe açıldı. Açılışından bu tarafa Kırıkkaleliler tarafından yoğun bir şekilde kullanılan kavşak, tam not aldı. Yapımı sırasında elektrik, içme suyu, atık su, Telekom ve doğalgaz hatlarının deplaseleri de yapılarak trafiğe açılan Etiler Köprülü Kavşak’ta yer altı suyu toplama için toplamda 1200 metretül yer altı suyu toplama drenaj borusu yapılarak mıcırlandı.

YAĞMUR İÇİN 20 ADET 40X60 IZGARA SİSTEMİ
Köprü altındaki suyu toplayabilmek için su yoğunluğunun durumuna göre 300’lük, 400’lük 500’lük ve 600’lük beton boru kullanıldı. Ayrıca dışarıdan gelen yağmur suyunu toplaması için toplamda 20 adet 40x60 ızgara sistemi kuruldu. Tam anlamıyla projenin bitmesiyle birlikte bölgede genelde sabah ve akşam saatlerinde oluşan trafik yoğunluğu ciddi oranda rahatladı.

Toplamda 600 metre uzunluğunda gidiş geliş olmak üzere 9 metre net açıklığa sahip 2 şerit gidiş 2 şerit geliş olarak yapılan kavşakta toplamda 6300 metre küp zemin iyileştirme 1200 metre ilave dayanıklılığı artırılmış drenaj hattı oluşturuldu.

3 BİN 200 TON ZEMİNE ASFALT ATILDI
Etiler köprülüğü kavşağının zemini için ise toplamda 3 bin 200 ton asfalt atılan kavşa tam not aldı. Kırıkkale halkının uzun yıllardır hayalini kurduğu, her Belediye Başkanında dile getirdiği köprülü kavşağın trafiğe açılmasının ardından daha akıcı ve güvenli hale gelen trafik vatandaşlardan tam puan aldı. Kentin kanayan bir yarasının daha çözüm bulduğunu belirten vatandaşlar, Kırıkkale'nin eski ve yeni halini karşılaştırarak Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'ya teşekkür etti.

KIRIKKALE’YE KALICI ESERLER BIRAKIYORUZ
Belediye Başkanı Mehmet Saygılı "Söz verdiğimiz gibi, Etiler Köprülü kavşak çalışmasını tüm imkanlarımızı zorlayarak tamamladık. Önceliğimiz, hemşerilerimizin sağlığı ve can güvenliği olmaya devam edecek. Kavşağın üst yolunun da tamamlanmasıyla kesintisiz trafik akışı sağlanacak. Elhamdülillah verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyor, şehrimizin yıldızını parlatmaya devam edeceğiz Kırıkkale’ye kalıcı eserler bırakıyoruz" dedi.

Haber: Berna Yahşi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.